Harry Potter trekt ruim 350.000 bezoekers naar Brussels Expo

© .

De tentoonstelling over de beroemde fictieve tovenaar Harry Potter, die van 30 juni tot 8 januari plaatsvond in Paleis 2 van Brussels Expo, heeft ongeveer 350.000 bezoekers naar de Heizel gelokt.

De expo ter ere van de beroemde leerling-tovenaar werd twee keer verlengd en trok uiteindelijk meer bezoekers dan de editie in Parijs. Philippe Close, Brussels schepen voor Toerisme en Financiën, reageert tevreden. “Wij zijn bijzonder blij dat we dit soort tentoonstelling hebben kunnen opbouwen. De uitbouw van activiteiten voor gezinnen en het brede publiek in de marge van beurzen en salons is al een aantal jaren geleden ingezet. Het is een activiteit die nieuwe strategische impulsen geeft op lange termijn, en daar worden Brussel en de Brusselaars beter van” aldus Close, naast schepen ook voorzitter van Brussels Expo.

De Harry Potter-expositie loopt al sinds 2009 en deed eerder al steden als Chicago, Toronto, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shangai aan. Brussel is de vijftiende stad die het bezoek krijgt van de expo over Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en de andere figuren uit de boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling.

In totaal hebben wereldwijd nu al meer dan 4 miljoen mensen de tentoonstelling gezien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content