De Duitse stad Hannover bereidt zich voor op een zomer vol festiviteiten. Zo is er in mei de feestelijke opening van het Paleis van Herrenhausen, dat volledig gerestaureerd is nadat het 70 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield werd. In het paleis wordt een nieuw museum ingericht dat een helder beeld schetst van de geschiedenis van de barokke tuinen en het leven op het koninklijk hof. De tuinen doen ook jaarlijks dienst voor tal van festiviteiten, zoals het internationale vuurwerkfestival.

Verder viert Hannover de 100e verjaardag van het Neues Rathaus (Nieuwe stadhuis), dat in 1913 gebouwd werd in opdracht van Keizer Wilhelm II. Sinds 2011 kan je met een lift tot op de bovenste verdieping. Tijdens het feestweekend van 20 tem 23 juni wordt de 100e verjaardag op gepaste wijze gevierd met het 'Fête de la Musique', dat de binnenstad zal omtoveren tot één groot straatmuziekfestival.

Ten slotte is er het Maschseefeest, zeg maar de Gentse Feesten van Hannover: een openluchtfeest dat de stad gedurende drie weken - van 31 juli t.e.m. 18 augustus - in een feestroes zet. Langs de oevers van het Maschseemeer vinden tal van optredens, voorstellingen en kinderanimaties plaats. Daarnaast is het heerlijk flaneren langs de vele eet- en drankstandjes. Met het ingaan van de duisternis barst het feest pas echt los en verandert het Maschsee meer in een mediterraans feestdorp. Het Maschseefestival lokt jaarlijks zo'n twee miljoen bezoekers en is het grootste openluchtfestival in het noorden van Duitsland.

Groen, groener, groenst
Wie het liever rustig houdt, kan even goed in Hannover terecht om te wandelen, fietsen of picknicken. Met 4062 hectare groene ruimte en 21 procent beschermd natuurgebied wordt Hannover immers terecht 'de meest groene stad van Duitsland' genoemd.

In 2011 ontving Hannover bovendien de titel van 'Hoofdstad van de biodiversiteit' als erkenning voor de talrijke inspanningen die de stad onderneemt om de biodiversiteit te bewaren.

Resultaat is een stad die baadt in het groen en waar mensen naar hartenlust kunnen wandelen, fietsen en genieten. Zo is er het Eilenriede park, bijna dubbel zo groot als Central Park in New York, en de bewegwijzerde 'Groene Ring', een fiets- en wandellus van 160 km die je langs de mooiste plekjes rondom Hannover brengt.

Praktisch
Hannover ligt op zo'n 490 km van Brussel en is vlot te bereiken via de autosnelwegen A2 en A7. Wie liever met de trein reist, staat op 5 uurtjes in het centrum van Hannover. Brussels Airlines ten slotte biedt dagelijks vluchten van Zaventem naar Hannover aan.

Meer info: www.visit-hannover.com. (KVDA)

De Duitse stad Hannover bereidt zich voor op een zomer vol festiviteiten. Zo is er in mei de feestelijke opening van het Paleis van Herrenhausen, dat volledig gerestaureerd is nadat het 70 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield werd. In het paleis wordt een nieuw museum ingericht dat een helder beeld schetst van de geschiedenis van de barokke tuinen en het leven op het koninklijk hof. De tuinen doen ook jaarlijks dienst voor tal van festiviteiten, zoals het internationale vuurwerkfestival. Verder viert Hannover de 100e verjaardag van het Neues Rathaus (Nieuwe stadhuis), dat in 1913 gebouwd werd in opdracht van Keizer Wilhelm II. Sinds 2011 kan je met een lift tot op de bovenste verdieping. Tijdens het feestweekend van 20 tem 23 juni wordt de 100e verjaardag op gepaste wijze gevierd met het 'Fête de la Musique', dat de binnenstad zal omtoveren tot één groot straatmuziekfestival. Ten slotte is er het Maschseefeest, zeg maar de Gentse Feesten van Hannover: een openluchtfeest dat de stad gedurende drie weken - van 31 juli t.e.m. 18 augustus - in een feestroes zet. Langs de oevers van het Maschseemeer vinden tal van optredens, voorstellingen en kinderanimaties plaats. Daarnaast is het heerlijk flaneren langs de vele eet- en drankstandjes. Met het ingaan van de duisternis barst het feest pas echt los en verandert het Maschsee meer in een mediterraans feestdorp. Het Maschseefestival lokt jaarlijks zo'n twee miljoen bezoekers en is het grootste openluchtfestival in het noorden van Duitsland. Groen, groener, groenst Wie het liever rustig houdt, kan even goed in Hannover terecht om te wandelen, fietsen of picknicken. Met 4062 hectare groene ruimte en 21 procent beschermd natuurgebied wordt Hannover immers terecht 'de meest groene stad van Duitsland' genoemd. In 2011 ontving Hannover bovendien de titel van 'Hoofdstad van de biodiversiteit' als erkenning voor de talrijke inspanningen die de stad onderneemt om de biodiversiteit te bewaren. Resultaat is een stad die baadt in het groen en waar mensen naar hartenlust kunnen wandelen, fietsen en genieten. Zo is er het Eilenriede park, bijna dubbel zo groot als Central Park in New York, en de bewegwijzerde 'Groene Ring', een fiets- en wandellus van 160 km die je langs de mooiste plekjes rondom Hannover brengt.Praktisch Hannover ligt op zo'n 490 km van Brussel en is vlot te bereiken via de autosnelwegen A2 en A7. Wie liever met de trein reist, staat op 5 uurtjes in het centrum van Hannover. Brussels Airlines ten slotte biedt dagelijks vluchten van Zaventem naar Hannover aan. Meer info: www.visit-hannover.com. (KVDA)