Omdat kerstshoppen meer iets is voor vrouwen, heeft het stadje Celle een slimme oplossing bedacht: de 'mannencrèche'.

Männer-Parking heet de service, waarbij dames hun echtgenoot of vriend kunnen afgeven bij de ingang van de kerstmarkt in Celle, een stadje in de buurt van Hannover. De heren blijven achter in een houten hut, voorzien van een biertap, een tafelvoetbalspel en alle belangrijke autobladen.

Tegen inlevering van een speciale penning krijgt de kerstmarktbezoekster haar wederhelft terug. Tot 28 december in de oude binnenstad.

Ook Hannover viert dit jaar langer kerst: de klassieke markt met zijn knusse houten hutjes op het stationsplein is tot 30 december open. Nieuw op de kerstmarkt rond de Marktkirche zijn de Beierse specialiteiten, waardoor je voor een authentieke Weißwurst of Brezel niet helemaal naar München hoeft.

Niet alleen in Hannover en Celle worden de adventsweken uitbundig gevierd, ook in Braunschweig, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel worden kerstfans ondergedompeld in feestelijke sferen. Een reisje langs deze 'Neun Städte' in Niedersaksen is in deze tijd van het jaar dan ook meer dan de moeite waard.

Omdat kerstshoppen meer iets is voor vrouwen, heeft het stadje Celle een slimme oplossing bedacht: de 'mannencrèche'. Männer-Parking heet de service, waarbij dames hun echtgenoot of vriend kunnen afgeven bij de ingang van de kerstmarkt in Celle, een stadje in de buurt van Hannover. De heren blijven achter in een houten hut, voorzien van een biertap, een tafelvoetbalspel en alle belangrijke autobladen. Tegen inlevering van een speciale penning krijgt de kerstmarktbezoekster haar wederhelft terug. Tot 28 december in de oude binnenstad. Ook Hannover viert dit jaar langer kerst: de klassieke markt met zijn knusse houten hutjes op het stationsplein is tot 30 december open. Nieuw op de kerstmarkt rond de Marktkirche zijn de Beierse specialiteiten, waardoor je voor een authentieke Weißwurst of Brezel niet helemaal naar München hoeft. Niet alleen in Hannover en Celle worden de adventsweken uitbundig gevierd, ook in Braunschweig, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel worden kerstfans ondergedompeld in feestelijke sferen. Een reisje langs deze 'Neun Städte' in Niedersaksen is in deze tijd van het jaar dan ook meer dan de moeite waard.