Handige apps voor op reis

© iStockphoto

Deze apps zorgen ervoor dat je vakantie zonder problemen verloopt.

Deze apps voor je smartphone, op een rijtje gezet door de website Wij kopen auto’s, helpen je bij ieder onderdeel van je reis en zorgen ervoor dat je vakantie zonder problemen verloopt.

Geplande reis of op de bonnefooi?

Een geïmproviseerde reis is fantastisch, maar dan is het wel fijn als je een app bij de hand hebt die je de weg wijst en de snelste route helpt bepalen. Gebruik daarvoor de ViaMichelin app. Je krijgt niet alleen suggesties voor de beste routes en snelwegen, maar ook tips over goede restaurants en hotels onderweg.

Wil je je volledige reis graag tot in alle details plannen? Met Triplt kan je niet alleen de volledige route uitstippelen, maar bijvoorbeeld ook reserveringen maken voor restaurants en inchecken in hotels.

ViaMichelin (gratis) via Google Play of via de App Store

Triplt (gratis) via Google Play of via de App Store

Bagage: niets meer vergeten

Wacht je altijd tot het laatste nippertje met het inpakken van je koffer? Handige apps zoals Packing Pro en Packpoint zorgen ervoor dat je niets meer vergeet omdat ze je voorbeeldlijsten geven met wat je niet kan missen op reis.

Packing Pro (gratis) via de App Store

Packpoint (gratis) via Google Play of via de App Store

Files en boetes: win tijd en bespaar geld

Het valt niet mee om in de zomer een moment te vinden waarop niet alle andere vakantiegangers ook op reis gaan. Maar met de app Waze lukt dat wel. Waze geeft je een tijdlijn die voortdurend geactualiseerd wordt door gebruikers die je attenderen op verkeersopstoppingen, ongelukken en controles.

Een verkeersboete is nooit leuk, zeker niet wanneer je op vakantie bent. En die voorkom je met Autovelox!. Met deze app krijg je een waarschuwing wanneer je harder dreigt te gaan dan de snelheidslimiet. Op die manier rijd je nooit te snel en voorkom je dus een snelheidsboete.

Waze (gratis) via Google Play of de App Store

Autovelox! (gratis) via Google Play of via de App Store

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats

Heel vervelend: heb je eindelijk je bestemming gevonden, kan je geen parkeerplaats vinden. En dan biedt Parkopedia uitkomst. Het is een soort parkeerencyclopedie met alle informatie die je nodig hebt, inclusief de plaatselijke parkeerregels: je vindt zo snel het dichtstbijzijnde vrije plekje. Blijf je langer op dezelfde plaats? Dan kun je de parkeermeter op afstand controleren met EasyPark. Wil je zeker weten dat je je auto ook weer terugvindt, zorg dan dat je de app Honk of Find My Car op je smartphone hebt staan.

Parkopedia (gratis) via Google Play of de App Store

Easy Park (gratis) via Google Play of de App Store

Honk (gratis) via de App Store

Find My Car (gratis) via Google Play

Waar ga je slapen?

Dankzij je smartphone kan je je de vrijheid permitteren om tot het laatste moment te wachten om een slaapplaats te zoeken. Met de apps van de grote reserveringswebsites Booking.com en Hotels.com zie je precies welke hotels nog kamers vrij hebben. Wil je goedkoop overnachten dan vind je met de app van Hostelworld hostels in buurt waar nog plaats is.

Booking.com (gratis) via Google Play of via de App Store

Hotels.com (gratis) via Google Play of via de App Store

Hostelworld (gratis) via Google Play of via de App Store

Lekker eten

Een restaurant zoeken in een stad die je niet kent kan bijna net zo vervelend zijn als zoeken naar een parkeerplaats. Een app als RestaurantFinder biedt dan uitkomst. Je kan via de app ook meteen een tafel reserveren. Ook de app TheFork is handig. Je kan er een groot aantal internationale restaurants bekijken, maar ook de plekjes waar je de lokale gastronomie kan uitproberen.

Restaurant Finder (gratis) via Google Play of via de App Store

The Fork (gratis) via Google Play of via de App Store

De stad verkennen

Apps als Musement en GetYourGuide bieden je de mogelijkheid om entreekaartjes voor musea te boeken of om tours met een gids te reserveren. Wil je de minder bekende plekjes in een stad gaan verkennen, dan kunnen de tips van andere gebruikers je op weg helpen en ontdek je bezienswaardigheden die je niet in de reisgidsen vindt.

Musement (gratis) via Google Play of via de App Store

GetYourGuide (gratis) via Google Play of via de App Store

Een fijne reis met de kinderen

Uren stilzitten in een auto valt niet mee voor kinderen, maar met deze apps kunnen ze zich een hele tijd vermaken. Met Tozzle kunnen ze puzzels maken en raadsels oplossen. Met Kids Paint kunnen ze hun fantasie gebruiken en de mooiste creaties maken. Als er dringend een plaspauze gemaakt moet worden, dan vind je met Bathroom Scout snel het dichtstbijzijnde toilet.

Tozzle (gratis) via de App Store

Kids Paint (gratis) via Google Play of via de App Store

Bathroom Scout (gratis) via Google Play of via de App Store

De goedkoopste benzine tanken

De app benzine-Jip laat je zien bij welk tankstation je het voordeligst tankt. Je ziet het prijsverschil per tankbeurt in euro en deze app wijst je ook de weg naar het tankstation. Wil je nog meer besparen op de benzinekosten kun je ook overwegen om andere passagiers te laten meerijden. Met de app van BlaBlaCar kun je medereizigers vinden waarmee je de kosten van de benzine en eventuele tolwegen kunt delen.

benzine-Jip (gratis) via Google Play of via de App Store

BlaBlaCar (gratis) via Google Play of via de App Store

Zo veilig mogelijk onderweg

Een ongeval onderweg is helaas niet te voorkomen, maar er bestaan wel apps die de vervelende gevolgen van een ongeval zo klein mogelijk maken. SoSmart wordt automatisch geactiveerd als je een ongeval hebt gehad en waarschuwt de lokale reddingsdiensten. Ook iCar Black Box start vanzelf op als je een ongeval hebt, maar het doel van deze app is om, zoals een zwarte doos van een vliegtuig, alle omstandigheden en data van het ongeval te registreren. Je kan hierbij denken als de coördinaten van de locatie en de snelheid op het moment van het ongeval. Bovendien springt de camera van je smartphone aan om opnames te maken van het hele voorval.

SoSmart (gratis) via Google Play of via de App Store

iCar Black Box (gratis) via de App Store

Herinneringen bewaren

Maak je graag foto’s met je smartphone, dan garanderen deze apps geslaagde kiekjes. Pro HDR zorgt ervoor dat je meer controle krijgt over de belichting en de focus. Indien je foto’s maakt met echt slechte belichtingscondities, dan is LongExpo je beste vriend. Verder kan je met DMD Panorama je eigen collectie panoramafoto’s maken en ze geografisch indelen.

Pro HDR (1,51/1,99 euro) via Google Play of via de App Store

Long Expo (gratis) via Google Play of via de App Store

DMD Panorama (gratis) via Google Play of via de App Store

(Wij kopen auto’s/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content