Halloween in Bobbejaanland

Met de scare zones, twee nieuwe animatiezones en nieuwe doolhoven laat Bobbejaanland haar bezoekers huiveren van schrik. Desperado Ghost, een nieuwe indoor show voor iedereen vanaf 12 jaar, geeft het halloweenprogramma een originele wending en voor de liefhebbers van het echte griezelwerk staan er op 31 oktober en 6 november nocturnes met een bloedstollende monster invasion en afsluitend vuurwerk op het programma.

“De vorige editie van Halloween in Bobbejaanland werd eerder dit jaar bekroond met een Diamond ThemePark Award. Voortbouwend op deze mooie erkenning, haalt Bobbejaanland voor 2015 alles uit de kast en krijgt het programma een heel aantal vernieuwingen en toevoegingen, waaronder een knappe indoorshow en uitgebreide decozones die we voor de gelegenheid ‘scare zones’ hebben genoemd”, aldus Peggy Verelst, commercieel directeur bij Bobbejaanland.

Nieuw: scare zones en indoor show

Het wilde westen van Cowboystad wordt tijdens Halloween omgetoverd tot de Wicked West scare zone. Volgens de legende werd het centrale plein hier in ruigere tijden aangewend als openbare executieplaats. Onschuldige inwoners en bezoekers werden er teruggevonden aan de galg. Een oud stadsverhaal of realiteit? Dat zullen de bezoekers in levenden lijve ondervinden.

Wie ouder is dan 12 kan in Wicked West bovendien terecht bij de Desperado Ghost indoor show. Vijf keer per dag maken de bezoekers er kennis met Reinhilde, het geestenmeisje van Bobbejaanland. Alleen de oudste medewerkers van het park hebben Reinhilde gekend: een stil, fragiel, achterdochtig meisje met een duistere kant. Ze hield iedereen op afstand met haar ijzersterke wil en dominante geest. Sinds halloweenavond van 1963, anderhalf jaar na de opening van het park, is er geen spoor meer van Reinhilde te bekennen. Twintig minuten lang het beste van Halloween in één show.

Extra lang geopend op 31 oktober en 6 november

Na zonsondergang wordt griezelen pas echt plezant. Snuif de échte halloweensfeer op in een schaars verlicht park, loop griezels tegen het lijf in de kleinste hoekjes van Bobbejaanland en ga tieren en schreeuwen in de doolhoven.

Op zaterdag 31 oktober en vrijdag 6 november blijft het park tot 22u open en worden Wicked West en Haunted Woods overrompeld door 60 monsters die niets liever willen dan bezoekers met nachtmerries naar huis sturen (adviesleeftijd: 16+). In Haunted Woods worden langskomers achtervolgd door trollen, elfen en angstaanjagende wezens. Ze leiden je weg van het juiste pad, hollen achter je aan als je bang bent en grijpen je met hun takken vast. De avond wordt afgesloten met een adembenemend vuurwerk.

Extra attracties voor nog meer spanning

Het akelige Bazaar Bizarre (12+) transformeert een vrolijk circus tot een duizelingwekkende nachtmerrie. En wie durft te verdwalen in het nieuwe The Doll Factory (16+), kijkt maar beter uit z’n doppen. Het bloed druipt er van de muren. Hier verzamelt de chirurg ledematen van langskomers, die hij nadien gebruikt om perfecte lichamen samen te stellen voor de mensen die bereid zijn hier fortuinen voor neer te tellen.

Voor meer griezelpret kunnen 16+’ers terecht in het bekende The House of Phobia. Professor Bob demonstreert er zijn gevaarlijke experiment, maar de boel loopt in het honderd. Bezoekers vluchten best zo snel mogelijk het laboratorium uit. Zo niet, lopen ze het risico besmet te raken met een gevaarlijk onbekend virus. Alle medewerkers van het lab zijn er al door getroffen. Ze lijken helemaal gek geworden! Leven ze nog wel?

Voor de kleintjes

Met het hele gezin kan je terecht bij de nieuwe outdoor dansshow in Cowboystad. De grootse show vol muziek en dans voert jong en oud mee naar de mystieke sferen van Weird West. De guillotine, gevangenis en de galg zorgen alvast voor de nodige spanning. De allerkleinsten met lef kunnen met vogelverschrikkers op pad in het kindvriendelijke doolhof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content