Halloween aan zee

Om te griezelen en bibberen moet je deze herfstvakantie aan de kust zijn.

Badplaats Koksijde-Oostduinkerke pakt uit met een fantastisch Halloweenprogramma tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 25 oktober tot zondag 2 november. Het is een ideale gelegenheid om enkele dagen of een weekje aan zee door te brengen.

Op vrijdag 31 oktober is iedereen welkom bij de grote Halloweenstoet in St-Idesbald. Die trekt al voor de 14de keer door de straten. Voor kinderen wordt het een festijn, met het uithollen en versieren van pompoenen, met het zich verkleden in een Halloweenpak.

Een jury kiest de mooiste pompoen en het mooiste kostuum waarna het echte feest losbarst, om 19 u als de stoet zich in gang zet. Er zijn muziekgroepen, versierde wagens en straatanimatie. Het feest eindigt met een heksenverbranding.

Mountainbiketocht

Origineel is de Halloween mountainbiketoertocht op vrijdag 31 oktober van 18 tot 21u. In een fantastische Halloween-sfeer fietsen de deelnemers 36 km langs de mooiste plekjes van Koksijde-Oostduinkerke en bij aankomst wacht iedereen een smaakvolle kom pompoensoep.

En dan zijn er nog de interactieve workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar, uiteraard in de sfeer van Halloween en met professionele begeleiders. Er staan zes workshops op het programma, waaronder het voorlezen van spannende griezelverhalen. Ook knutselen en gezelschapspelen in het teken van Halloween komen aan bod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content