De Hallepoort, een voormalige stadspoort van Brussel, opent op 6 juni opnieuw zijn deuren voor het publiek, na grote renovatiewerken.

De gevel van het gebouw werd volledig gereinigd. De Hallepoort, een historisch gebouw van onze hoofdstad, zal een nieuwe permanente tentoonstelling huisvesten. Die zal de geschiedenis van het gebouw naar voor brengen, maar ook die van de stad, haar verdediging, vakgenootschappen en folklore.

De derde verdieping en zolder van de Hallepoort zullen gebruikt worden voor tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Voor de opening is het de Belgische artieste Marie-Jo Lafontaine die met een videotentoonstelling, "The Ball", die ruimte zal innemen.

Om de heropening van de Hallepoort te vieren worden elk weekend van juni verschillende evenementen georganiseerd in en rond de Hallepoort. Van 6 juni tot 8 juni is de toegang gratis.

Meer informatie

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

De Hallepoort, een voormalige stadspoort van Brussel, opent op 6 juni opnieuw zijn deuren voor het publiek, na grote renovatiewerken.De gevel van het gebouw werd volledig gereinigd. De Hallepoort, een historisch gebouw van onze hoofdstad, zal een nieuwe permanente tentoonstelling huisvesten. Die zal de geschiedenis van het gebouw naar voor brengen, maar ook die van de stad, haar verdediging, vakgenootschappen en folklore. De derde verdieping en zolder van de Hallepoort zullen gebruikt worden voor tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Voor de opening is het de Belgische artieste Marie-Jo Lafontaine die met een videotentoonstelling, "The Ball", die ruimte zal innemen. Om de heropening van de Hallepoort te vieren worden elk weekend van juni verschillende evenementen georganiseerd in en rond de Hallepoort. Van 6 juni tot 8 juni is de toegang gratis. Meer informatie Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis