Guide de Routard brengt gratis gids voor vluchtelingen uit

© Guide de Routard

Guide de Routard, bekend van de reisgidsen, heeft een speciaal gratis boekje uitgebracht voor vluchtelingen om ze wegwijs te maken in Frankrijk. Aan de hand van afbeeldingen kunnen ze met het boekje in de hand duidelijk maken wat ze willen vertellen.

De 85 pagina’s tellende gids heet Hello en bevat alleen afbeeldingen zodat vluchtelingen naar een plaatje kunnen wijzen om duidelijk te maken wat ze willen vertellen.

Allerlei handige onderwerpen zoals een ziekenhuisbezoek, banken, overnachten, eten, het opladen van mobiele telefoons en religieuze onderwerpen komen aan bod.

De gids is het idee van Guide du Routard oprichter Philippe Gloaguan die niet te spreken is over de manier waarop de Franse overheid omgaat met de vluchtelingen. In een interview met Le Journal de Dimanche noemt hij de regering een groep lafaards omdat hij vindt dat Frankrijk met het opnemen van 24.000 vluchtelingen uit Syrie veel te weinig doet. “We hebben het niet over vluchtelingen, maar over mensen die bijna overlijden”, voegt hij eraan toe.

Hij wilde zijn steentje bijdragen aan het opvangen van de vluchtelingen. Hij hoorde dat communicatie een groot probleem is omdat de meesten geen Frans spreken en bedacht zo deze woordloze gids.

Er zullen in eerste instantie vierduizend gratis boekjes verdeeld worden onder vluchtelingen. Het is ook online volledig te raadplegen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content