Grote trek in Kenia dé ultieme safaribelevenis

De grote trek van de gnoes, staat weer voor de deur. Dit jaarlijks terugkerend natuurspektakel, waarbij de dieren met miljoenen tegelijk vanuit de Serengeti in Tanzania naar het Masai Mara reservaat in Kenia trekken, is de ultieme safari beleving en wordt door velen ook wel een natuurlijk wereldwonder genoemd.

Elk jaar in juni verzamelen circa 1,3 miljoen gnoes – ook wildebeesten genoemd – zich in de Serengeti woestijn in Tanzania om te kalveren. Geleidelijk vormen zij zo een grote kudde, die door de geur van regen naar het noordelijk gelegen Kenia wordt gedwongen, op zoek naar de sappige graslanden van het Keniaanse Masai Mara reservaat.

De kudde wordt aangevuld met zebra’s en antilopen, met in hun kielzog leeuwen, luipaarden en hyena’s die op zoek zijn naar de zwakkeren in de kudde.

Geroffel van hoeven

Dit natuurverschijnsel is één van de meest spectaculaire ter wereld en het geluid van de aanstormende horde beesten is een zeer indrukwekkende belevenis. De aanblik van de woeste kudde die wilde rivieren probeert over te steken terwijl krokodillen op de loer liggen is onvergetelijk.

De Masai Mara is één van de beroemdste natuurreservaten ter wereld en wordt alom geroemd om haar grote diversiteit aan wild. Zeker ten tijde van de Grote Trek maakt ‘de Mara’ Kenia tot de utlieme safaribestemming. De migratie is het beste s’morgens vroeg te bewonderen, ofwel met jeeps, te voet of te paard.

Helemaal bijzonder is de ballonsafari, waarbij je als het ware over de kuddes heen zweeft. Het hoogtepunt van de migratie vindt plaats in juli en augustus. Het is verstandig vroegtijdig te boeken zodat je zeker een plaats hebt om te overnachten. Je hebt een ruimte keuze aan accommodatie: van luxe lodges en exclusieve tentenkampen tot bescheiden kampeerplekken.

InformatieSafarispecial op MyTrip
Magical Kenya

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content