Grote migratie in Kenia live online te volgen

© iStockphoto

Tot en met 25 september kan je dagelijks live op internet zien hoe miljoenen gnoes, gazellen en zebra’s met in hun kielzog hongerige krokodillen de Mara rivier in Kenia oversteken.

De Grote Trek, de migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen tussen de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania, is misschien wel het meest spectaculaire natuurverschijnsel. De lange reis tussen de twee parken is uiterst gevaarlijk voor de grazers. Tijdens het oversteken van de Mara rivier liggen krokodillen op de loer en op de savannen wachten leeuwen en andere roofdieren. Vooral pasgeboren kalfjes en oudere en zwakkere dieren lopen een groot risico.

Waarom dan toch twee keer per jaar die lange wandeling? De dieren moeten iedere keer opnieuw op zoek naar vers gras en water.

Degenen die het spektakel niet zelf ter plekke kunnen aanschouwen, krijgen de kans om live mee te kijken. Op het YouTube kanaal SafariLive en op de Facebook pagina van Herdtracker kan je dagelijks ooggetuige zijn van de gebeurtenissen in de Mara rivier in Kenia. De uitzendingen beginnen telkens om 15 uur en zijn dagelijks te volgen tot en met 25 september. Niet alleen het oversteken van de rivier wordt gefilmd, maar ook de savannen waar leeuwen, hyena’s en luipaarden het volgende gevaar vormen. Dit jaar wordt voor het eerst ook in het donker gefilmd met behulp van infrarood licht.

Tijdens de live-uitzendingen kan je via Twitter of via mail vragen stellen aan de rangers ter plekke. (MS via Daily Nation)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content