Het Ozeaneum in Stralsund in Mecklenburg Vorpommern (Duitsland) herbergt de grootste tentoonstelling van walvissen in Europa. Het recent geopende zeeaquarium toont zeven replica's van 's werelds grootste walvissen en andere reusachtige vissen en diersoorten.

Naast 39 aquaria met meer dan 7.000 vissen en dieren uit de belangrijkste noordelijke zeeën, heeft het Ozeaneum tentoonstellingen over flora en fauna. Eén daarvan is "1:1 Reuzen van de Zee".

In een ruimte van twintig meter hoog en dertig meter lang kunnen bezoekers replica's van een zestien meter lange Bultrug die haar vijf meter lange kalf voedt, een vijftien meter lange Potvis in strijd met een reuzen Pijlinktvis en een 8 meter lange Orka tijdens de jacht op vis bewonderen.

Blikvanger

De echte blikvanger is de 26 meter lange Blauwe Vinvis, 's werelds grootste zoogdier. Maar ook gigantische krabben en vissen, koralen en schelp(dier)en zijn op werkelijke grootte nagemaakt.

Vanaf de begane grond, op ligstoelen, en vanaf verschillende hoogte plateaus krijgen de bezoekers een goede indruk van de onderwaterwereld en de machtige zeedieren die een paar meters boven hen hangen.

Natuurgetrouw

De bouw, de elegantie en gebruiken van de dieren is uitvoerig bestudeerd alvorens de sculpturen te produceren. Dit maakt de expositie natuurgetrouw. Zelfs de verschillende zeeniveaus waarin de walvissoorten leven, is in de hal nagebootst.

Meer gedetailleerde informatie over de levensgewoonten, de voorplanting en de ontwikkeling tot bedreigde diersoort vindt de bezoeker op displays aan de muur. Het totale project heeft 1,45 miljoen euro gekost. De historische binnenstad van Stralsund staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Informatie
Ozeanum

Het Ozeaneum in Stralsund in Mecklenburg Vorpommern (Duitsland) herbergt de grootste tentoonstelling van walvissen in Europa. Het recent geopende zeeaquarium toont zeven replica's van 's werelds grootste walvissen en andere reusachtige vissen en diersoorten.Naast 39 aquaria met meer dan 7.000 vissen en dieren uit de belangrijkste noordelijke zeeën, heeft het Ozeaneum tentoonstellingen over flora en fauna. Eén daarvan is "1:1 Reuzen van de Zee".In een ruimte van twintig meter hoog en dertig meter lang kunnen bezoekers replica's van een zestien meter lange Bultrug die haar vijf meter lange kalf voedt, een vijftien meter lange Potvis in strijd met een reuzen Pijlinktvis en een 8 meter lange Orka tijdens de jacht op vis bewonderen.BlikvangerDe echte blikvanger is de 26 meter lange Blauwe Vinvis, 's werelds grootste zoogdier. Maar ook gigantische krabben en vissen, koralen en schelp(dier)en zijn op werkelijke grootte nagemaakt.Vanaf de begane grond, op ligstoelen, en vanaf verschillende hoogte plateaus krijgen de bezoekers een goede indruk van de onderwaterwereld en de machtige zeedieren die een paar meters boven hen hangen.NatuurgetrouwDe bouw, de elegantie en gebruiken van de dieren is uitvoerig bestudeerd alvorens de sculpturen te produceren. Dit maakt de expositie natuurgetrouw. Zelfs de verschillende zeeniveaus waarin de walvissoorten leven, is in de hal nagebootst.Meer gedetailleerde informatie over de levensgewoonten, de voorplanting en de ontwikkeling tot bedreigde diersoort vindt de bezoeker op displays aan de muur. Het totale project heeft 1,45 miljoen euro gekost. De historische binnenstad van Stralsund staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.InformatieOzeanum