Het helwitte beeld weegt tien ton, is bijna 14 meter hoog en toont Karl Wojtila met uitgestrekte armen, zoals hij kort na zijn verkiezing tot paus de menigte op het Sint-Pietersplein begroette. Dat berichtte het Poolse persbureau PAP.

De plaatselijke aartsbisschop Vaclav Depo zegende het standbeeld in. Paradoxaal genoeg staat het grootste standbeeld ter wereld van de Poolse paus in een miniatuurpark met reproducties van sacrale architectuur, zoals de bedevaartsplaatsen van Lourdes, Fatima en Santiago de Compostella.

Zo'n drie miljoen pelgrims bezoeken op de Jasna Gora ("Lichte Berg") in Czestochowa jaarlijks de kapel van de zwarte madonna. Ook Johannes Paulus II, van geboorte een Pool, bezocht ooit het bedevaartsoord.

Ook het grootste Christusbeeld ter wereld staat in Polen. Het werd in 2011 opgetrokken in Swiebodzin en is groter dan het Christusbeeld in Rio de Janeiro.

Paus Johannes Paulus II stond van 1978 tot zijn dood in 2005 aan het hoofd van de katholieke Kerk. (Belga/MS)

Het helwitte beeld weegt tien ton, is bijna 14 meter hoog en toont Karl Wojtila met uitgestrekte armen, zoals hij kort na zijn verkiezing tot paus de menigte op het Sint-Pietersplein begroette. Dat berichtte het Poolse persbureau PAP. De plaatselijke aartsbisschop Vaclav Depo zegende het standbeeld in. Paradoxaal genoeg staat het grootste standbeeld ter wereld van de Poolse paus in een miniatuurpark met reproducties van sacrale architectuur, zoals de bedevaartsplaatsen van Lourdes, Fatima en Santiago de Compostella. Zo'n drie miljoen pelgrims bezoeken op de Jasna Gora ("Lichte Berg") in Czestochowa jaarlijks de kapel van de zwarte madonna. Ook Johannes Paulus II, van geboorte een Pool, bezocht ooit het bedevaartsoord. Ook het grootste Christusbeeld ter wereld staat in Polen. Het werd in 2011 opgetrokken in Swiebodzin en is groter dan het Christusbeeld in Rio de Janeiro. Paus Johannes Paulus II stond van 1978 tot zijn dood in 2005 aan het hoofd van de katholieke Kerk. (Belga/MS)