Een luchtballon zien aan de horizon geeft meteen een zomergevoel, maar er tienduizend tegelijk zien is een wel een heel bijzonder schouwspel.

Tussen 24 juli en 2 augustus kunt u dat beleven in Chambley, tussen Nancy en Metz, in Lotharingen. Lorraine Mondial Air Ballons is de grootste ballonvaartshow ter wereld en trekt deelnemers uit zeventig landen.

Ook op de grond is er van alles te doen: workshops rond astronomie en luchtvaart, een tentoonstelling rond vliegende machines, kinderen kunnen hun eigen ballonnen maken en de geheimen van het weer ontsluieren, lokale artiesten tonen en verkopen hun zelfgemaakte kunstwerken en etenswaren.

Het festival is een ideale tussenstop wanneer u langs de Route du Soleil naar het zuiden van Frankrijk reist. (MS)

Een luchtballon zien aan de horizon geeft meteen een zomergevoel, maar er tienduizend tegelijk zien is een wel een heel bijzonder schouwspel.Tussen 24 juli en 2 augustus kunt u dat beleven in Chambley, tussen Nancy en Metz, in Lotharingen. Lorraine Mondial Air Ballons is de grootste ballonvaartshow ter wereld en trekt deelnemers uit zeventig landen. Ook op de grond is er van alles te doen: workshops rond astronomie en luchtvaart, een tentoonstelling rond vliegende machines, kinderen kunnen hun eigen ballonnen maken en de geheimen van het weer ontsluieren, lokale artiesten tonen en verkopen hun zelfgemaakte kunstwerken en etenswaren. Het festival is een ideale tussenstop wanneer u langs de Route du Soleil naar het zuiden van Frankrijk reist. (MS)