Topper voor gezinnen: het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:52

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een verrassend grote skiregio in Tirol. Het rustige gebied, dat twee mooie valleien en enkele authentieke dorpen omvat, is een sfeervolle aanrader voor gezinnen. Deze winter gaat hier een grote nieuwe ski-en speelzone voor kinderen open.

Een echt sneeuwbalgevecht houden, de kinderen gaan zoeken in een grote iglo en vooral ook hun glunderende gezichtjes zien, als zij hun eerste skibochten in de sneeuw maken. In het nieuwe Schatzberg Zwergenland kan dat in alle veiligheid, samen met andere kinderen én speciaal opgeleide skimonitoren. Ook het Kinderland Juppi Do in Reith is perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Hier kun je leuke tracks en kleurrijke obstakels vinden.

Copyright van links naar rechts :
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, Shoot and Style,  Shootandstyle.com – Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Bekroond familieskigebied

Dat ze in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zo’n creatief kindersneeuwpark hebben geopend, is geen toeval. Dit is namelijk een bekroond familieskigebied met een mooi aanbod makkelijke pistes en maar liefst tien kinderskischolen. In het dal ligt er bovendien nog een ander doordacht ‘Kinderland’. Ook hier kunnen de allerkleinsten hun eerste skipogingen wagen in een speelse omgeving. Kinderen met meer ski-ervaring kunnen zich elders in het skigebied uitleven: op de speciale kids’ run met bochten en bultjes, of een funslope met tunnels en hellende bochten.

Kabouterland met tovertapijten

De grote nieuwe sneeuw- en speelzone Schatzberg Zwergenland (‘kabouterland’) ligt midden in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, aan het tussenstation van de Schatzbergkabelbaan, op een hoogte van 1300 meter.
Alles is er afgestemd op jonge kinderen. Hellende roltapijten of ’tovertapijten’ (‘Zauberteppich’) brengen beginnende skiërtjes zonder gedoe naar boven. Ook de sleepliften zijn erg makkelijk. Er is een leuke ski-carrousel voor beginners, een terrein voor gevorderden met zacht golvende funpistes of een echte ravotzone. Kortom, alles om speels kennis te maken met sneeuw en ski’s. Maar ook in het Kinderland Juppi Do in Reith in het Alpbachtal, bei Frosty’s op de Wiedersberger Horn Alpbach en in Kinderland Niederau in Wildschönau kunnen de kinderen hun eerste sporen in de sneeuw trekken.

Skipret voor volwassenen

Uiteraard kom je ook als volwassen skiër niets tekort. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau strekt zich uit over vier met elkaar verbonden bergen: goed voor gevarieerd ski- en snowboardplezier op 113 km pistes. Sportieve skiërs kunnen zelfs verschillende reuzenslalompistes uitproberen. Ook voor fervente snowboarders zijn er pittige race- en slalomopties. Wie sprongen en anderen acrobatische freestyle tricks wil oefenen, kan naar twee grote snowparks. Wil je bij zonsopgang al een eerste piste nemen? Vanaf maart staat er ‘first line skiing’ op de ochtendagenda.

Adrenaline op de alpine coaster

Je skiet niet? Of je hebt geen zin om elke dag op de latten te staan? Dan kun je voor een dosis pret en adrenaline ook de plaatselijke alpine coaster ‘Alpbachtaler Lauser-Sauser’ uitproberen. Dit is een soort ‘rodelachtbaan’, waarin je in een slee over een rail naar beneden raast.

Pittoreske wandelingen

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau bevindt zich in een natuurrijke streek met veel schilderachtige dorpjes. Dat is uiteraard ook een prachtig decor voor korte en lange winterwandelingen. Zowel in de valleien als hoger in de bergen zijn er verschillende geruimde routes. Heel wat wandelpaden focussen op de natuur, misschien zie je onderweg dan zelfs herten. Andere wandelingen brengen je naar een van de dertien dorpskernen in deze regio. Zij laten je een ander gezicht van Tirol zien, je duikt hier in een authentieke sfeer. Zo wordt Alpbach met zijn traditionele houten huizen vaak het ‘mooiste dorp van Oostenrijk’ genoemd. Ook het rustieke Auffach en het kleine Thierbach – niet meer dan een paar huizen rond een mooie kerk – zijn erg pittoresk.

Tip: In de bergen is sleetjerijden veel meer dan een simpele helling opwandelen en naar beneden glijden. Skijuwel Alpbachtal Wildschönau telt namelijk enkele rodelbanen die verschillende kilometers lang zijn. Daarvoor neem je eerst een skilift naar boven, daarna slee je langs almen en door het bos weer naar het dal. Er zijn gezinsvriendelijke en uitdagende rodelpistes.

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Meer info op www.austria.info of www.skijuwel.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.