Groep New Yorkers bouwt ’s werelds grootste wip

© Epa

Sinds deze week staat in New York de grootste wip ter wereld.

Of je als ouder je kinderen zou loslaten op dit reuzespeeltuig lijkt onwaarschijnlijk en onverantwoord. Alleszins, een groep recordjagers uit New York heeft dit weekend in the Big Apple ’s werelds grootste wip gebouwd.

Het speeltuig is gebouwd van hout en is liefst 25 meter lang. De initiatiefnemers benadrukken dat de wip geenszins bestemd is voor spelende kinderen. Als je op het speeltuig plaatsneemt en je tegenspeler aan de andere kant van de wip bevindt zich op de begane grond, dan hang jij zowaar drieënhalf meter boven de grond.

Bezieler van dit nieuwe record is Ashrita Furman, de 55-jarige zakenman uit New York die bekendstaat als de recordhouder der wereldrecords. Sinds 1979 houdt de man zich bezig met wereldrecords en dat leverde hem tot nu toe al 299 vermeldingen op.

Vele records werden ondertussen alweer verbroken, maar met 122 geldige titels op zijn naam is hij recordhouder van het aantal wereldrecords.

Deze week nog liet Furman in New York een gedicht door 146 vertegenwoordigers van verschillende culturen in evenveel talen voordragen. Behalve het Zwitserduits en het Ladinisch, een Reto-Romaans dialect dat in Zuid-Tirol nog opgepikt kan worden, waren bijvoorbeeld ook het Zoeloe (Zuid-Afrika) en het Bengaals (Bangladesh) te horen.

Voor de geïnteresseerden: de wip staat in Queens, het grootste stadsdeel van New York.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content