Griezelig, gezellig Halloween feest in Europa park

Als de 42 meter hoge koepel van indoor achtbaan Euro-Sat verandert in de grootste pompoen ter wereld dan is het weer Halloween-tijd in Europa-Park.

Tot en met 8 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, maar ook van de vele Halloween-versieringen en -evenementen. Zo kan je gratis de musical “Spook me” bezoeken en tijdens de festivalweek de multimediashow “Mysteria”. Voor de “Horror Nights”, bedoeld voor de echte horror-fans, zijn wel extra tickets nodig. Onlangs werd dit evenement voor de tweede keer uitgeroepen tot beste horror-event ter wereld.

Griezelig én gezellig

De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. Ze kondigen zich al van verre aan: de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is veranderd in een gigantische pompoen. Ook niet te missen zijn de 180.000 pompoenen , 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen. Ook enkele shows en de dagelijkse parade zijn aangepast aan het griezel-thema.

Griezelig, gezellig Halloween feest in Europa park
© Europa park

Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoensoep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’. Wegens het succes van vorig jaar zet Europa-Park ook dit jaar “Spook me” op de planken. De musical die inbegrepen is in de toegangsprijs is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Vol programma tijdens de Festivalweek

Van 31 oktober tot en met 8 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel. Een kleine greep:

– Iedere avond vindt de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en 3D-projecties.

– SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s en Dr. Alban, draaien andere bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

Horror Nights

Is het Halloween-programma overdag nog geschikt voor de hele familie, dat kan niet gezegd worden van de “Horror Nights”. Medio juni ontving Europa-Park hiervoor opnieuw de SCAR Award voor beste horror-event ter wereld.

Griezelig, gezellig Halloween feest in Europa park
© Europa park

Tijdens de “Horror Nights” kom je plotseling oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan je de speciale ijsshow bezoeken en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven. Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek.

Het hoogtepunt van de “Horror Nights” vormen echter de vijf ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Dit jaar is er ook een zesde ‘house’, maar dit kan alleen met een speciaal ticket bezocht worden.

De “Horror Nights” vinden dit jaar tot en met 7 november op vrijdag en zaterdag plaats en tijdens de gehele festivalweek. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via Horror Nights. Toegang voor 16 jaar en ouder.

Overnachten

Europa-Park telt vijf bijzondere themahotels, een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.de.

Europa-Park ligtin het Zwarte Woud. Het is Duitslands grootste attractiepark en het op een na best bezochte park van Europa. Het werd al verschillende keren uitgeroepen tot het beste pretpark in Europa. In het park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows, waaronder elf achtbanen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content