Griekenland, voor elk wat wils

Het veelzijdige Griekenland maakt het alle soorten vakantiegangers naar de zin. Enkele tips voor sportievelingen, rustzoekers, gezinnen met kinderen en cultuurfanaten.

Kefalonia en Ithaca: compromisloos Grieks

Kefalonia staat onder Grieken bekend als bloemeneiland, het gematigde klimaat zorgt voor weelderige vegetatie. Stranden vind je er in alle maten en vormen, van kleine zandige inhammen tussen de rotsen tot uitgestrekte hagelwitte kiezelbaaien.

De eilandjes van de Dodekanesos: paradijs van de Apocalyps

Kós en Rhodos zijn de uithangborden van de Dodekanesos, maar de kleinere eilanden van de afgelegen archipel koesteren andere geheimen: lege stranden, kloosters en imposante citadellen, de veelkleurige Egeïsche Zee en zongeblakerde vergezichten. Griekenland tussen Apocalyps en mediterrane glorie.

Chios: de essentie van Griekenland

Men zegt dat Homeros er geboren werd en dat Christoffel Colombus er een deel van zijn bemanning kwam zoeken: op Chios, het Griekse eiland op slechts acht kilometer van de Turkse kust.

Peloponnesos: De woeste kant van Griekenland

Arcadisch landschap met de beste ruïnes, decor van Hercules en zijn werken, landtongen met merkwaardige bouwwerken, Byzantijns erfgoed, excellente wijndomeinen, tavernes en terrassen in de mooiste stad: het schiereiland van de Peloponnesos is het antieke hart van Griekenland.