De Australische regering krijgt wel een waarschuwing en moet tegen februari 2015 een rapport voorleggen met maatregelen om de verdere achteruitgang van de toeristische trekpleister te voorkomen.

Een Unesco-commissie buigt zich in Qatar over de toevoeging van een veertigtal sites aan de lijst van Werelderfgoed. Op dit moment staan er zo'n 1.000 plaatsen op die lijst.

Met de helft geslonken

Daarnaast boog de commissie zich over de vraag of het rif de

officiële status van bedreigd Werelderfgoed krijgt. Het grootste koraalrif ter wereld verkeert al in een slechte staat en dreigt nog meer in gevaar te komen nu een haven nabij het rif gebaggerd wordt.

Ten opzichte van 1985 is het rif al met de helft geslonken. Een van de oorzaken is de klimaatopwarming.

De Australische regering moet nu tegen 1 februari 2015 een rapport voorleggen met maatregelen om de achteruitgang tegen te gaan. "En een 'business as usual'-aanpak is niet voldoende", zo liet de organisatie al weten. Anders dreigt Unesco ermee het rif alsnog op de lijst te zetten. (Belga/MS)

De Australische regering krijgt wel een waarschuwing en moet tegen februari 2015 een rapport voorleggen met maatregelen om de verdere achteruitgang van de toeristische trekpleister te voorkomen. Een Unesco-commissie buigt zich in Qatar over de toevoeging van een veertigtal sites aan de lijst van Werelderfgoed. Op dit moment staan er zo'n 1.000 plaatsen op die lijst. Met de helft geslonken Daarnaast boog de commissie zich over de vraag of het rif de officiële status van bedreigd Werelderfgoed krijgt. Het grootste koraalrif ter wereld verkeert al in een slechte staat en dreigt nog meer in gevaar te komen nu een haven nabij het rif gebaggerd wordt. Ten opzichte van 1985 is het rif al met de helft geslonken. Een van de oorzaken is de klimaatopwarming. De Australische regering moet nu tegen 1 februari 2015 een rapport voorleggen met maatregelen om de achteruitgang tegen te gaan. "En een 'business as usual'-aanpak is niet voldoende", zo liet de organisatie al weten. Anders dreigt Unesco ermee het rif alsnog op de lijst te zetten. (Belga/MS)