Gratis overnachten op je vakantiebestemming doe je zo

© iStock

De onvervalste sfeer van je vakantiebestemming opsnuiven, nieuwe vrienden maken én nog ook eens niets betalen voor je verblijf tegelijk: het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. En toch kan het, want nightswapping verovert na Frankrijk, Italië en Spanje nu ook de Lage Landen.

Bij dat andere welbekende alternatief voor onpersoonlijke hotelkamers, Airbnb, slaap je ook wel vaak bij locals, maar daar betaal je wel voor en het systeem wordt bovendien ook steeds vaker gebruikt door professionals. Wie een authentieke slaapplek wil op zijn vakantiebestemming en daar geen geld voor wilt neertellen, kan er nu met nightwapping voor kiezen nachten te ruilen.

Dat zit zo: als je zelf een bed op overschot hebt of je woning leegstaat tijdens jouw vakantie, kan je dat aangeven via de website nightswapping.com. Daarbij hoef je je niet te laten tegenhouden door zorgen over je huis, want de website biedt gratis een verzekering aan tot 450.000 euro. Via de website zal je vervolgens aanvragen krijgen van mensen die bij jou willen blijven slapen.

Gratis

Voor de centen hoef je het niet te doen, want je gasten betalen je niet. Of toch niet met geld, want je wordt door de website wel beloond met overnachtingen in je virtuele portefeuille. Blijven je gasten bijvoorbeeld drie nachten, dan krijg je drie overnachtingen cadeau. Die kan jij vervolgens spenderen aan een verblijf bij iemand anders in de nightswappinggemeenschap.

Zelfs wie op een klein appartementje woont en geen extra bed heeft, kan meedoen. Dan moet je wel overnachtingen aankopen, maar dat kan al vanaf 7 euro. Nightswapping is in meer dan 160 landen actief en dus zowel geschikt voor een citytrip in Europa als voor een exotische vakantie in Maleisië.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content