Golfen in Taiwan

Taiwan profileert zich als aantrekkelijke golfbestemming. Het eiland biedt golfliefhebbers meer dan zeventig golfbanen gelegen op prachtige locaties.

Golf is meer dan tachtig jaar geleden in Taiwan ingevoerd. Dat maakt golf de oudst georganiseerde sport in Taiwan. In eerste instantie werd de lokale bevolking niet warm of koud van deze sport, maar nu is het een favoriet tijdverdrijf voor de welgestelde Taiwanees.

Sinds een aantal jaren telt Taiwan meerdere professionele topspelers, voldoen golfbanen op het eiland aan de internationale standaarden en wordt Taiwan “Golf Kingdom” van AziĆ« genoemd. Een aantal golfbanen is ontworpen door bekende architecten.

Formosa First Country Club is ontworpen door de beroemde golfspeler Arnold Palmer, Miramar Golf & Country Club door Jack Nicklaus en Wing On Resort & Country Club door Dye Design.

De Taiwan Golf & Country Club is de oudste golfbaan en wordt door velen beschouwd als de beste en meest uitdagende baan. De fairways zijn omzoomd met bomen en de baan heeft kleine greens. Veel Taiwanese topprofessionals zijn getraind op TGCC.

Informatie

Taiwan Tourism

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content