Glazen wandelpad op 1000 meter hoogte vertoont al barsten

© CPP

Amper twee weken nadat het glazen wandelpad in het Chinese Yuntai Mountain Geological Park openging voor het publiek, mogen ingenieurs zich al buigen over een mankement dat meer dan esthetisch is: een gebarsten glasplaat.

Het wandelpad op 1000 meter hoogte dat rond bergtoppen meandert moest toeristen op een adembenemend uitzicht traketeren. Missie geslaagd, al was het wandelpad duidelijk niet voorzien op enkele blutsen en builen. Toen een bezoeker een thermosfles liet vallen vertoonde de glazen plaat onder zijn voeten meteen enkele barsten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Omstaanders getuigden een luide knal te hebben gehoord en voelden naar eigen zeggen een lichte vibratie. Er brak wat paniek uit – hoe zou u zelf zijn- al waren de bezoekers nooit écht in gevaar: het wandelpad is gemaakt van verschillende lagen van glasplaten die bijna 3 centimeter dik zijn en zo’n 800 kilo per vierkante meter kan dragen.

Aangezien deze glasplaten op maat gemaakt werden is het nog niet duidelijk wanneer het wandelpad heropend zal worden, een behoorlijke streep door de rekening van de parkuitbaters. Ondertussen zijn ze elders in China, meerbepaald in het Shiniuzhai Geopark, evenmin geamuseerd om het voorval. Daar opende een maand geleden de Hero Bridge: een glazen brug van 300 meter lang op 180 meter hoogte die toeristen zelfs al voor het voorval in Yuntai knikkende knieën bezorgde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content