Glacier National Park

Het Glacier National Park in Montana dat samen met het Canadese Waterton Lakes een grensoverschrijdend nationaal park vormt, telt meer dan vijftig levende gletsjers.

Het Glacier National Park in Montana dat samen met het Canadese Waterton Lakes een grensoverschrijdend nationaal park vormt, telt meer dan vijftig levende gletsjers. Door dit woeste onherbergzame gebied loopt ook de legendarische Going-to-the-Sun Road.

Wat moet je zien?
Wat moet je doen?
Welke dieren leven dieren er?
Landschap
Geschiedenis
Tips en gevaren
Accomodatie
Praktisch

Als een ontmoeting met een reusachtige grizzlybeer, dagenlange bergwandelingen en desolate ijslandschappen niet meteen je kopje thee zijn, mogen wij je dan sterk aanraden het Glacier National Park vooral links te laten liggen? Als je daarentegen gek bent op grillige, adembenemende vergezichten en diverse soorten zeldzaam wild, dan is Glacier beslist jouw park.

Genoemd naar de vele ijsrivieren die het spectaculaire alpine landschap doorkerven, is Glacier National Park niet zoals alle andere Amerikaanse nationale parken. Door de ongerepte wildernisgebieden en de gevaarlijke dieren die er leven, is het immers minder toegankelijk dan de talrijke andere parken in de Verenigde Staten. Je zal dus misschien iets meer moeite moeten doen vooraleer het park zijn charmes aan je blootgeeft, maar eenmaal dat gebeurt…

Het Glacier National Park werd in 1910 gecreëerd. Samen met het aangrenzende, in de Canadese provincie Alberta gelegen Waterton Lakes National Park vormt het Glacier National Park het “Waterton-Glacier International Peace Park”, waarvan de grenzen in 1932 werden vastgelegd. Hoewel dit internationale park door twee landen wordt beheerd en door een theoretische grens doormidden wordt gedeeld, vormt het op de meest natuurlijke wijze één geheel.

Foto: Travel Montana

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content