Gigantische schat blootgelegd in geheime Indiase tempelkamers

© Epa

In twee ondergrondse kamers van een tempel in de Hindu-cultplaats Sri Padmanabhaswamy hebben vorsers een enorme schat van diamanten, robijnen, samaragd, goud en zilverwerk ontdekt.

De ruimtes waren minstens 130 jaar ongeroerd gebleven. Volgens de krant Hindustan Time wordt de waarde op 500 miljard roepies (7,6 miljard euro) geraamd. Maar dat bedrag is nog vrij speculatief.

De tempel in de hoofdplaats van de staat Kerala is toegewijd aan de god Vishnu en bevat zes ondergrondse kamers. Twee kamers zijn dagelijks open, twee anderen tweemaal per jaar. De laatste twee kamers werden donderdag en vrijdag opnieuw voor het eerst opnieuw onderzocht, aldus een tempelbewaarder.

In de ruimtes werd een schat aan zeldzame en waardevolle edelstenen gevonden. Volgens de krant Hindustan Times werden naast een halsketting van 18 voet lengte, 536 kilogram gouden muntstukken uit de 18e eeuw, diamanten, robijnen, smaragd en zilver aangetroffen. De rechtbank heeft een panel van zeven experten aangeduid om een inventaris op te maken. Een werk dat weken kan duren.

De kamers werden geopend nadat het Hooggerechtshof de deelstaatregering beval het beheer van de goederen van de tempel over te nemen van de trust die wordt gecontroleerd door de koninklijke familie van Tranvancore die de tempel in de 16e eeuw liet bouwen. De nazaten en erfgenamen hebben zich te vergeefs verzet tegen de overname van de tempel en goederen door de staat. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content