Gezocht: herder in Sloveens Eco Resort

© Ana Pogacar

In Velika planina, een schitterend natuurgebied hoog in de Sloveense bergen, leeft de traditionele herderscultuur nog volop. Het is een populaire wandelbestemming in de zomer en in de winter, wanneer alles bedekt is met sneeuw, is het er verbluffend mooi.

Elk jaar in juni trekken lokale herders naar de herdershutten in Velika planina en blijven daar tijdens de zomer om voor het vee te zorgen. Nabij Velika Planina opende het Eco Resort Velika Planina voor reizigers die houden van dieren en de natuur.

Glamping in authentieke herdershutten

Het Eco Resort Velika Planina is een heerlijke plek om te onthaasten en te genieten van de stilte, dieren en ongerepte natuur. Deze unieke ‘glamping’ ligt op een boogscheut van Ljubljana. Je kan er kamperen in comfortabele, authentieke en tevens ecologische herdershutten. Het Eco Resort beschikt ook over een mini-boerderij, een ecologisch zwembad en wellnessfaciliteiten.

Word herder van het resort

Wie echt wil ervaren hoe het er op deze idyllische plek aan toe gaat kan er aan de slag als herder. Ongeacht het seizoen, kan je er gedurende twee tot vier weken helpen om de dieren te verzorgen, bezoekers begeleiden bij bepaalde activiteiten en de tuin onderhouden. Je werkt een paar uurtjes per dag en in ruil kan je genieten van de prachtige omgeving, frisse berglucht, logement en maaltijden in het resort. Een soort gratis anti-stress reis.

De voorwaarden zijn heel simpel: je moet houden van de natuur, kinderen en dieren. Daarnaast moet je Engels kunnen spreken en minstens achttien jaar oud zijn. Kandidaten die openstaan voor een nieuw avontuur als herder in een eco resort in Slovenië kunnen zich aanmelden via info@sloveniaecoresort.com. Ze aanvaarden het hele jaar door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content