Geschenken voor globetrotters

Geschenken voor globetrotters
© iStockphoto

Nog meer ideetjes: Cadeautips van Belgische bodem voor wereldreizigers

AmpBag rugzak, 49,99 of 64,99 euro © GF

Met de nieuwe AmpBag rugzak ga je voortaan altijd vol energie op stap. De AmpBag heeft aan de buitenkant een USB-poort die verbonden is met een powerbank in je rugzak. Geen gepruts meer met kabels en stopcontacten, maar gewoon je smartphone inpluggen in je eigen tas. De stijlvolle rugzak heeft verschillende handige opbergvakjes, is waterbestendig en verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en zwart. Prijs: vanaf 64,99 euro met bijbehorende powerbank of 49,99 euro zonder, voor het geval je er zelf al eentje hebt.

Te koop via Yellow Stars Shop

Anywhere - Travel Guide, 11,99 euro © GF

Een doosje met 75 kaarten die je ertoe aanzetten een plaats op een andere, origenele manier te ontdekken. Een opdracht luidt bijvoorbeeld 'Ask the next person you meet where his/her favorite street is. Go there.'

Te koop bij Bol.com

Draagbare barbecuekoffer van Kikkerland, 74,95 euro © GF

Wanneer je dit kleine aluminium koffertje opent, komt er een kant-en-klare barcecue te voorschijn. Het rooster van 30 x 20 centimeter is groot genoeg om met z'n tweetjes op te grillen. Ideaal voor een romantische picknick op het strand, in het park of op je eigen balkon.

Te koop via: Dit verzin je niet

Audubon Birdcall vogelfluitje, 8,95 euro © GF

Dit kleine instrumentje gemaakt van hout en metaal maakt, wanneer je eraan draait, een geluid dat lijkt op het gefluit van zangvogels. De vogeltjes worden zo nieuwsgierig door het fluitende geluidje dat ze polshoogte komen nemen. Daardoor kan je de vogels van dichtbij waarnemen (al moet je niet verwachten dat ze op je hand komen zitten) en soms zelfs met ze communiceren. De Audubon Birdcall werd al in 1951 ontworpen door de Amerikaan 1951 en is verbonden aan de vooraanstaande natuurbeschermingsorganisatie Audubon Society.

Te koop bij onder andere Bever en De Zwerfkei:

Kodak PM-210 Fotoprinter Mini, 129,99 eur of 158,78 euro (met printpapier) © GF

Een kleine fotoprinter waarmee je ter plekke foto's gemaakt met je smartphone of digitale camera afdrukt. De foto's zijn 5,4 bij 8,6 cm groot en van een uitstekende kwaliteit.

Te koop bij Bol.com

Boek: Motel Songs van Auke Hulst, 25 euro voor het boek plus de cd © GF

Schrijver en muzikant Auke Hulst trok dwars door de VS zijn literaire en muzikale helden F. Scott Fitzgerald, Jeff Buckley, Ernest Hemingway, Kurt Cobain, Philip K. Dick en Prince achterna. Zijn wagen volgeladen met muziekinstrumenten om 'on the road' het album Motel Songs bij het gelijknamige boek op te nemen. Het boek en de cd vormen samen tegelijk een reisboek, muzikaal portret en persoonlijk verhaal 'over de kracht van kunst en de schaduw van de dood'. Een voorpublicatie kan je hier lezen.

Uitgegeven door Ambos/Anthos

Selfskie Mount, 24, 95 euro © GF

De Selfskie maakt het gezeul met een selfiestick overbodig. Met diit kleine accessoire bevestig je je smartphone eenvoudig aan een skistok, wandelstok, paraplu of een stok die je vindt in het bos. Iedere stok kan zo dienen als selfiestick.

Te koop bij Bever

Grower's Cup, 12,95 euro © GF

Met de Tea Brewer zet je, waar ook ter wereld en zonder theekan, een pot organische, super premium thee. Je hebt enkel kokend water nodig om te genieten van vier tot zes tassen thee.

Te koop bij AS Adventure

World Map Travel Size Laundry Bag van Kikkerland, 5,95 euro © GF

Een geinige reis- en waszak met als opdruk een kaart van de wereld. Je kan het zakje gemakkelijk tot een klein tasje opvouwen en ophangen aan de ingebouwde hanger.

Te koop bij: As Adventure

Een geit, kip of varkentje, vanaf 17 euro © iStockphoto

Een geit, kip of varkentje, vanaf 17 euro In plaats van de reiziger zelf een cadeau te doen kan je ook in zijn of haar naam iemand in een ontwikkelingsland te helpen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor tien kippen, een geit, een winterhulppakket, een noodtoilet of een studiebeurs voor een meisje. Degene aan wie je het cadeau geeft, krijgt een leuke kaart, eventueel ingepakt in een giftbox.

Via Oxfam