Georgië lokt toeristen met alcoholfontein

Georgië gaat een fontein waaruit het lokale alcoholische drankje tsjatsja stroomt om zo meer toeristen te lokken.

Georgië wil toeristen naar de havenstad Batoemi lokken en zet daarom in op alcohol. In de stad aan de Zwarte Zee wordt een fontein geplaatst, waarin het mogelijk zal zijn om een lokale, sterke alcoholische drank te proeven. De drank moet wekelijks een kwartier in de fontein stromen, kondigde de burgemeester van Batoemi aan.

De fontein wordt geplaatst op een nieuwe toren van de havenstad en laat tsjatsja stromen, een sterk drankje op basis van rozijnen en waarvan de smaak aan de Italiaanse grappa doet denken, zegt burgemeester Robert Tsjkaidze op de Georgische televisie.

“Eén keer per week, gedurende 10 tot 15 minuten, stroomt tsjatsja in de plaats van water in de fontein. De toeristen zullen dan een traditionele drank kunnen proeven”, aldus de burgemeester.

De toren van Batoemi

Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in de arme, voormalige Sovjetrepubliek, waar de wijnbouw een groot deel van de industrie vertegenwoordigt.

De nieuwe toren van Batoemi moet 25 meter hoog worden en tegen het einde van de zomer vervolledigd zijn. De toren biedt onderdak aan kantoren en een toeristisch informatiecentrum.

De Georgische autoriteiten proberen de ontwikkeling van toeristische bestemmingen zoals Batoemi nieuw leven in te blazen. Het land biedt alvast spectaculaire berglandschappen en mooie stranden aan de Zwarte Zee. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content