Gentse blogger zet Belgische B&B’s in de kijker: ‘Het hoeft niet altijd Londen of Parijs te zijn’

© Instagram Hannewhale (@hannewhale)

De Belgische bed and breakfasts zijn niet minderwaardig: dat wil Gentse blogger Hanne Van Den Abeele duidelijk maken met haar nieuwe blog, Hannewhale Sleeps. Een jaar lang overnacht ze wekelijks op een andere plek, om tenslotte online haar oordeel te vellen.

De Gentse blogger Hanne Van Den Abeele blogt al bijna een jaar onder het pseudoniem Hannewhale. Dat ze ondernemingszin heeft, bewees ze vorig jaar al. Toen startte ze het project ‘House and Catsitting’ op, waarvoor ze zich samen met haar vriend ontfermt over de huizen en huisdieren van mensen die op vakantie zijn.

Elke week weg

Dit jaar gooide ze het over een andere boeg, en startte in januari met een nieuw project: Hannewhale Sleeps. Daarin doet ze precies wat de titel verklapt. Gedurende een heel jaar gaat ze elke week overnachten in een bed and breakfast in België. Ze wil op die manier reizen in België promoten, en sympathieke B&B-uitbaters in de kijker zetten. ‘Mensen denken al gauw aan Londen of Parijs, maar België is ook fijn’, klinkt het.

Eens ter plekke bezoekt ze de omgeving of doet ze een activiteit die sprekend is voor de plaats waar ze verblijft. De ervaringen die ze er opdoet, bundelt ze op haar blog. ‘Er zijn al mensen raad komen vragen voor het kiezen van hun volgende vakantiebestemming’, laat Hanne weten.

Wie op de hoogte wil blijven van de beste bed and breakfasts, kan Hanne volgen op haar blog of Facebookpagina.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content