Gent opent toeristisch infokantoor in Oude Vismijn

© Paul Hermans, Wikicommons

De stad Gent heeft een nieuw toeristisch interactief informatiekantoor geopend in de Oude Vismijn.

In de Oude Vismijn op het Veerleplein, tegenover het Gravensteen, heeft de stad Gent een interactief toeristisch infokantoor geopend.

Een drijvende Neptunusfiguur op het water moet verdwaalde toeristen vanop de Gras- en Korenlei naar de plaats leiden.

De nieuwe toeristische infobalie is een moderne glazen constructie die uitgeeft op het oude poortgebouw van de Vismijn.

Centraal in het concept staat het persoonlijk contact met medewerkers van Toerisme Gent. “Voor dat contact zorgt de centraal gepositioneerde multimediale datatafel”, aldus schepen van Toerisme Lieven Decaluwe (Pro Gent). “De bezoeker kan er zelf, of met de hulp van een medewerker van Toerisme Gent, via een aanraaktechnologie informatie opvragen over Gent, en in beperkte mate ook over de andere kunststeden en Oost-Vlaanderen.”

Interactief en sociaal

Naast het interactieve aspect, speelt ook het sociale een rol. Bezoekers worden uitgenodigd om aan de gemeenschappelijke tafel informatie op te zoeken en uit te wisselen met andere toeristen. De technologie is ook aangepast voor slechtzienden en blinden en mindervaliden.

Na de openingsuren van het infokantoor kunnen bezoekers er via aanraaktechnologie op de glaswand informatie opzoeken, zolang de Vismijn toegankelijk is.

De werken aan de Oude Vismijn, die onder meer ook nog een brasserie herbergt, naast de kantoren van de toeristische dienst en een onthaalruimte, worden in het najaar afgerond. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content