Gent krijgt unieke ijspiste tijdens de Winterfeesten

© Visit Gent

Na Londen krijgt Gent de komende kerstperiode een bijzondere ijspiste. Een “ijspad” van 50 m2 tussen een dennenbos verbindt een overdekte piste onder de stadshal met een open schaatspiste op het Emile Braunplein.

Een lichtboog brengt bezoekers op de Korenmarkt op een kleine kermis, daarna volgt een kerstmarkt met 144 standjes die lopen van Klein Turkije naar het Gouden Leeuwplein en via het Emile Braunplein over de Botermarkt naar de Sint-Baafskathedraal, waar een 44 meter hoog reuzenrad komt.

Centraal op de “Gentse Winterfeesten“, want zo wordt het nieuwe concept genoemd, staat een ijspiste van 770 m2. Die ijsbaan is verdeeld in 3 delen, die met elkaar verbonden zijn. Onder de stadshal komt een overdekte 420 m2 grote ijspiste. Die loopt via een schaatspad, van 50m2, door een bos, van 215 m2, naar een open piste, van 300 m2.

Schaatsen in het bos

“Het idee erachter is dat schaatsers in Gent kunnen schaatsen, en toch het gevoel hebben in een bos te zitten”, aldus Peter Calluy (Satellite Ice). Aan de ijsbaan staat de “Moosebar”, waar iets kan gegeten en gedronken worden.

In tegenstelling tot de voorbije jaren, komt de stad Gent financieel niet tussen voor de organisatie. Die werd uitbesteed aan Satellite Ice. Schepen Christophe Peeters (Open Vld), onder meer bevoegd voor Middenstand en Feestelijkheden, benadrukt dat de eindejaarselementen één sfeergeheel moeten vormen. Schaatsers zullen via een “bonnenboek” ook kunnen genieten van voordelen bij de lokale middenstand.

De Gentse Winterfeesten starten op vrijdag 6 december en lopen tot en met zondag 5 januar. De ijspiste en de Moosebar sluiten pas op zondagavond 12 januari. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content