Gent is Lam Gods-muurschildering rijker

. © Hyuro Instagram

De Argentijnse kunstenares Hyuro heeft Bij Sint-Jacobs in Gent een eerste muurschildering gemaakt, gebaseerd op het Lam Gods. Het gaat om de eerste van een reeks muurtekeningen in aanloop naar het Van Eyck-jaar in 2020.

In 2020 brengt Gent met het cultureel-toeristische themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ een jaar lang hulde aan Jan Van Eyck. De stad nodigde daarom een aantal internationale topartiesten uit om de binnenstad op te fleuren met een kunstwerk dat geïnspireerd is op het Lam Gods. Die zullen in de loop van het jaar en begin 2020 verschillende muren onder handen nemen.

Deze week was het de beurt aan de Argentijnse kunstenares Tamara Djurovic, ook gekend als Hyuro. Ze staat bekend om haar droomachtige, surrealistische composities waarin vrouwen vaak de hoofdrol spelen. Die zijn niet zichtbaar op het werk in Gent, dat drie personen onder een laken met bloemenmotief afbeeldt.

‘Het laken dat op het kunstwerk van Hyuro te zien is, legt de link met de rijke stoffen en gewaden die ook op het Lam Gods terugkomen’, geeft de stad Gent mee. ‘Het bloemenmotief is dan weer een knipoog naar de botanische pracht op het altaarstuk.’

Met het kunstwerk wil Hyuro aandacht vragen voor de vluchtelingenproblematiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content