Genieten van haiku’s in het Zwin

© Getty Images/iStockphoto

Wandelaars in de buurt van het Zwin kunnen binnenkort tot rust komen bij enkele korte gedichten. Onder de noemer ‘Haiku aan zee’ werden panelen met haiku’s op de dijk van Cadzand geplaatst.

Sinds kort zijn op de dijk van Cadzand panelen met korte gedichtjes te vinden. Zo kunnen passanten en wandelaars even tot rust komen. Cadzand staat bekend als een wellness badplaats. Om dit kracht bij te zeggen, wou het stadsbestuur graag een belevingspad creëren door de duinen, aldus initiatiefnemer Jaap Boekhout.

‘Haiku’s zijn net als impressies van iets wat je ziet, maar dan in woorden uitgedrukt. De perfecte dichtvorm dus voor zo’n mooie plek als Cadzand en het Zwin.’ Samen met zijn echtgenote en zeven andere Zeeuwse en Belgische dichters voorzagen zij het pad van 21 haiku’s.

Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst en bestaat vaak uit drie regels. De eerste en derde regel tellen vijf lettergrepen en de tweede regel zeven.

Voormalig eerste minister Herman van Rompuy was ook aanwezig voor de inhuldiging, zo meldt de lokale krant ZieZeeland. Van Rompuy werd eerder door Japan benoemd tot ambassadeur van de haiku en schrijft vaak zelf haiku’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content