Genieten op Mexicaans ritme

© Renske De Maesschalck

Naar aanleiding van de heropening van de vernieuwde Club Med in Cancun in Mexico werd Knack Weekend uitgenodigd om het mooiste gebied van het land te gaan ontdekken. Hola Mexico!

Cancun ligt aan de oostkust van Mexico en bevindt zich daarmee in subtropisch en Caraïbisch gebied. Hier dus geen sombrero’s en verlaten woestijnen, maar lage oerwouden met jaguars en tarantula’s gecombineerd met witte stranden, een heldere appelblauwgroene zee en het op één na grootste koraalrif ter wereld.

Club Med was het eerste resort dat zich enkele decennia geleden aan deze kust vestigde en was dit jaar toe aan een volledige make-over. Een nieuw gebouw met ruime gezinskamers en een nieuw Argentijns steakhouse zijn daar het gevolg van.

Er valt heel wat te beleven in de regio, maar uiteraard biedt ook Club Med tal van activiteiten aan. Je kunt er snorkelen (in het op één na grootste koraalrif ter wereld!), jetskiën, watersurfen, golfen of tennissen. Of je kunt ook een namiddag doorbrengen aan het strand met enkele Bahama mama’s, zoals ondergetekende gedaan heeft. Nog niet genoeg ontspanning gehad? Boek dan een massage of een schoonheidsbehandeling in het resort.

Wie liever iets actiever zijn vakantie doorbrengt kan ook één van de vele nabijgelegen toeristische trekpleisters bezoeken. We bevinden ons namelijk in een gebied waar nog veel restanten uit het Maya tijdperk zijn overgebleven.

Er is de impressionante pyramide van Chichen Itza of er zijn de tempels van Tulum, een site met de overgebleven ruines van een oude Mayastad omgeven door een prachtig natuurlijk landschap.

Het bezoek aan de archeologische site werd gevolgd door een ondergrondse duik in de grotten van Kantun-chi. Het koude, stille water is de perfecte manier om af te koelen van de hitte boven de grond. Let op: niet aan te raden voor mensen die last hebben van claustrofobie.

Wie fan is van de typische Club Med hospitaliteit en deze winter nog wat extra zonne-uren wil opdoen, kan deze bestemming zeker in overweging nemen.

Voor meer info over prijzen en vluchten, ga naar www.clubmed.com. Wij vlogen heen en terug met de nieuwe Jetair Dreamliner.

Renske De Maesschalck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content