Op een onbetwiste eerste plaats in de ergernis toptien over logeren in hotels prijkt geluidsoverlast, gevolgd door achterstallig onderhoud van de kamers en op de derde plaats de kwaliteit van het ontbijt.

Ook minder schone kamers, de kwaliteit van de matrassen/bedden, de vriendelijkheid en dienstbaarheid van het aanwezige personeel, het algemene onderhoud van het hotel, de afmeting van de kamer en het geboden comfort in de kamer stellen vaak teleur.

De toptien is samengesteld op basis van een evaluatie van ruim 1500 online enquêteformulieren van gasten die tussen januari en begin mei dit jaar een hotel in de Benelux via de website Hoteliers.com boekten en in die periode logeerden.

Meningen van derden

Slaan met deuren, krakende vloeren, dunne wandjes, geschreeuw in de gang, luide tv's, zoemende airco's, het doortrekken van de toiletten in naast- of bovengelegen kamers en verkeerslawaai ervaren veel gasten als irritant en als een domper op hun verblijf.

Opvallend detail lijkt het feit dat veel gasten hun ergernis in het betreffende hotel zelf lang niet altijd kenbaar maken maar wel hun hart luchten op een enquêteformulier. En hoe meer ze dat doen hoe beter.

Hoteliers.com informeert hotels over klachten en deze kunnen overigens zelf ook online de bevindingen van hun klanten bekijken maar niet wijzigen. De hotelsector realiseert zich steeds meer dat veel online boekers behalve op prijs ook steeds vaker op meningen van derden afgaan.

Betrouwbaar

Sinds 2007 heeft Hoteliers.com een automatische gastbeoordelingssysteem op haar website toegepast. Alleen consumenten die daadwerkelijk via de site geboekt hebben en in het betrokken hotel overnacht hebben, ontvangen bij thuiskomst een online beoordelingsformulier. De helft van alle boekers mailt het beoordelingsformulier terug die onder de naam 'Reviews' op de site te lezen zijn.

Op een onbetwiste eerste plaats in de ergernis toptien over logeren in hotels prijkt geluidsoverlast, gevolgd door achterstallig onderhoud van de kamers en op de derde plaats de kwaliteit van het ontbijt.Ook minder schone kamers, de kwaliteit van de matrassen/bedden, de vriendelijkheid en dienstbaarheid van het aanwezige personeel, het algemene onderhoud van het hotel, de afmeting van de kamer en het geboden comfort in de kamer stellen vaak teleur.De toptien is samengesteld op basis van een evaluatie van ruim 1500 online enquêteformulieren van gasten die tussen januari en begin mei dit jaar een hotel in de Benelux via de website Hoteliers.com boekten en in die periode logeerden.Meningen van derdenSlaan met deuren, krakende vloeren, dunne wandjes, geschreeuw in de gang, luide tv's, zoemende airco's, het doortrekken van de toiletten in naast- of bovengelegen kamers en verkeerslawaai ervaren veel gasten als irritant en als een domper op hun verblijf. Opvallend detail lijkt het feit dat veel gasten hun ergernis in het betreffende hotel zelf lang niet altijd kenbaar maken maar wel hun hart luchten op een enquêteformulier. En hoe meer ze dat doen hoe beter.Hoteliers.com informeert hotels over klachten en deze kunnen overigens zelf ook online de bevindingen van hun klanten bekijken maar niet wijzigen. De hotelsector realiseert zich steeds meer dat veel online boekers behalve op prijs ook steeds vaker op meningen van derden afgaan.BetrouwbaarSinds 2007 heeft Hoteliers.com een automatische gastbeoordelingssysteem op haar website toegepast. Alleen consumenten die daadwerkelijk via de site geboekt hebben en in het betrokken hotel overnacht hebben, ontvangen bij thuiskomst een online beoordelingsformulier. De helft van alle boekers mailt het beoordelingsformulier terug die onder de naam 'Reviews' op de site te lezen zijn.