De meeste kerstmarkten zijn op het land, maar in Keulen ligt er een in het water. De kerstmarkten in de Duitse Domstad eindigen steevast hoog op internationale lijstjes.

Voor de Engelse krant The Times staat de kerstmarkt aan de voet van de imposante dom op eerste plaats, waardoor op de markt bijna meer Engels dan Duits wordt gesproken.

De MS Wappen von Köln is een van de weinige drijvende kerstmarkten. Aan boord bevinden zich meer dan 40 stalletjes met keramiek, kaarsen en allerlei heerlijk geurende oliën. Een glaasje Glühwein op het panoramadek terwijl de lichtjes van de stad voorbij trekken is natuurlijk ook altijd leuk.

In de trendy Belgische wijk ligt de Stadtgarten: muziektempel, restaurant en park ineen. Bij meer dan 70 stalletjes zijn hier originele cadeautjes te koop, zoals gehaakte babysneakers.

Een Geheimtipp is de sprookjeskerstmarkt op de Rudolfplatz. De 60 kraampjes bij de middeleeuwse Hahnenpoort liggen buiten het centrum en worden door veel toeristen (nog) over het hoofd gezien. Ideaal voor een uitstapje met het hele gezin. Alle kerstmarkten zijn open tot 23.12.

Een advies voor iedereen die in de weken voor kerst naar Keulen wil: laat de auto thuis en ga met de trein. Een parkeerplek vinden is nog onwaarschijnlijker dan het winnen van de loterij. De stad zet extra bussen en trams in van en naar het centrum.

De meeste kerstmarkten zijn op het land, maar in Keulen ligt er een in het water. De kerstmarkten in de Duitse Domstad eindigen steevast hoog op internationale lijstjes. Voor de Engelse krant The Times staat de kerstmarkt aan de voet van de imposante dom op eerste plaats, waardoor op de markt bijna meer Engels dan Duits wordt gesproken. De MS Wappen von Köln is een van de weinige drijvende kerstmarkten. Aan boord bevinden zich meer dan 40 stalletjes met keramiek, kaarsen en allerlei heerlijk geurende oliën. Een glaasje Glühwein op het panoramadek terwijl de lichtjes van de stad voorbij trekken is natuurlijk ook altijd leuk. In de trendy Belgische wijk ligt de Stadtgarten: muziektempel, restaurant en park ineen. Bij meer dan 70 stalletjes zijn hier originele cadeautjes te koop, zoals gehaakte babysneakers. Een Geheimtipp is de sprookjeskerstmarkt op de Rudolfplatz. De 60 kraampjes bij de middeleeuwse Hahnenpoort liggen buiten het centrum en worden door veel toeristen (nog) over het hoofd gezien. Ideaal voor een uitstapje met het hele gezin. Alle kerstmarkten zijn open tot 23.12. Een advies voor iedereen die in de weken voor kerst naar Keulen wil: laat de auto thuis en ga met de trein. Een parkeerplek vinden is nog onwaarschijnlijker dan het winnen van de loterij. De stad zet extra bussen en trams in van en naar het centrum.