Geheim tuinfeest in Engeland

Waar

Abbots Ripton bij Huntingdon (Engeland).

Waarom

The Secret Garden Party van 23 tot 26 juli: een alternatief kunst- en muziekfestival dat sinds 2004 jaarlijks wordt gehouden in de tuinen en bij het meer van een oud landhuis. Er is van alles voor jong en oud: muziekconcerten, speurtochten, kunsttenten, parades, disco op blote voeten, Walkabout Theater en theaterworkshops, boottochtjes op de rivier en het meer en vooral heel veel originele spellen waar iedereen aan mee kan doen.

Hotel

Pimp My Garden. Direct naast het feestterrein ligt een ‘Boutique Camping’ waar kamperen een heel andere dimensie krijgt. Er zijn tipi’s, luxueuze en oriëntaals ingerichte joerten, Indiase shikaratenten, kleine houten slaaphutjes, vintage woonwagens en luxehutten. Ze bieden plaats aan twee gasten in een romantisch houten hutje tot 14 gasten in een joertslaapzaal. Er is zelfs een field lounge waar je een privéslaapfeest voor 24 gasten kunt houden.

Welk onderkomen u ook kiest: ze zijn allemaal bijzonder, smaakvol en met originele details ingericht en sommige hebben een eigen badkamer. Ook voor de andere campinggasten zijn er comfortabele douches en toiletten. Maar de campinggasten in de Boutique hebben meer privileges.

Zo is er een speciale weg die direct naar een privé parkeerplaats leidt. Daar worden ze opgewacht door piccolo’s die de bagage naar de juiste plaats brengen. Direct aan het meer ligt restaurant Soulfire waar ze terechtkunnen voor een brunch of Italiaans diner. Wie liever zelf voor het eten zorgt, hoeft het festivalterrein niet te verlaten, maar kan in de Corner Shop verse etenswaren kopen en alles (van campingspullen tot zonnebrandcrème) wat nodig is voor een campingtrip.

Maar wat deze camping helemaal bijzonder maakt is ‘The Boutique Sanctuary’ waar de gasten terechtkunnen voor een Thaise, ayurvedische of holistische massage, waar ze aan yoga, meditatie en vuurdansen kunnen doen en waar ze mogen uitblazen in een Finse sauna. De dag komt tot een prachtig einde met Bathing Under the Sky: grote houten hottubs waar u onder het genot van een glas champagne de zon kunt zien ondergaan (en weer opkomen).

De prijzen lopen sterk uiteen: van 30 pond (ongeveer 41 euro) per persoon voor vier nachten voor een plaatsje in een Field Lounge tot 1800 pond (2480 euro) voor vier nachten voor twee personen in een Suite Hut met eigen douche, televisie, koelkast, verwarming en iPod-aansluiting. (MS)

Secret Garden Party, Abbots Ripton, Huntingdon, Cambridgeshire, PE28 2LA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content