Geen design, maar art in Salzburg

Waar

Salzburg in Oostenrijk.

Waarom

Pfingstfestspiele van 22 tot 25 mei. In de zomermaanden verandert Salzburg in één groot theater tijdens de Salzburger Festspiele. Maar de oprichters vonden dat deze Festspiele zich niet moesten beperken tot de zomer en dus begon dirigent Herbert von Karajan in 1973 met de Festspiele tijdens Pinksteren. Dit jaar zullen onder anderen Cecilia Bartoli, Anna Netrebko en Juan Diego Florez te zien zijn.

Hotel

Arthotel Blaue Gans. Geen design- maar een Arthotel, staat er op de website te lezen. Dat blijkt onder andere uit de meer dan honderd originele kunstwerken die de gangen en kamers in het hotel sieren en de beelden op de binnenplaats. De Blaue Gans, 660 jaar oud en daarmee het oudste gasthuis in Salzburg, wil individualisten de ruimte en vrijheid bieden die ze zoeken. Protserige kamers zult u er niet vinden, maar wel de luxe van de eenvoud. Geen enkele muur of raam in het hotel is volledig recht of symmetrisch (dat kan ook moeilijk in een gebouw uit 1350), maar dat maakt de kamers juist zo charmant. Vooral omdat ze ingericht werden met lokale materialen zoals zandsteen, hout en vilt bewerkt door lokale ambachts-lui. De gasten hebben niet alleen hun eigen kamer, maar ze kunnen ook een wandelingetje maken door de kruidentuin of zich terugtrekken in de Lesestube waar kranten, tijdschriften en boeken voor ze klaarliggen en altijd verse thee en zelfgebakken koekjes op hen wachten. Zelfs leesbrillen zijn voorhanden. Om te dineren hoeven de gasten het hotel niet te verlaten, want in het Kunstgasthaus, tussen de eeuwenoude gewelven, worden al 660 jaar uitstekende maaltijden bereid. Een drankje in de bar maakt een geslaagde avond compleet. Het hotel ligt midden in het oude centrum. U kunt uw wagen met korting in een vlakbijgelegen parkeergarage achterlaten en een hippe minifiets lenen in het hotel.

Arthotel Blaue Gans telt 37 kamers, waarvan 3 suites. Een genereus ontbijt met een groot assortiment vlees- en kaaswaren, groente, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, verse broodjes en sappen is voor de gasten gratis, maar kost voor anderen 23 euro. Kamers zijn te boeken vanaf 152 euro voor een eenpersoonsstudio of 182 euro voor een tweepersoonskamer.

Arthotel Blaue Gans, Getreidegasse 41-43, 5020 Salzburg, +43 662 84 24 91

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content