Geen café zonder bier, maar een bar zonder barhouder

© G.F.

In Paloma Rocket een nieuwe bierbar aan de Lower East Side in New York tap je je eigen pint. De bar beschikt over een high tech installatie met maar liefst 30 tapkranen.

De nieuwe place to be in New York: een bierbar waar de muren bekleed zijn met een houten lambrisering en oude James Bondaffiches en waar je zelf je pint tapt.

Boven elk van de maar liefst 30 tapkranen vertelt een scherm je welk bier je mag verwachten en wat de smaakkenmerken ervan zijn en hoeveel het kost. Ben je niet zo’n bierkenner en komt het je allemaal wat vreemd voor, dan kan je steeds een beroep doen op een ‘Beer Ambassador’ die je vast de een of andere frisse pint kan aanbevelen en die je ook een Paloma Rocket bierkaart kan verkopen, want die heb je nodig om de tapkranen te kunnen bedienen.

Kies uit welk soort bierglas je wil drinken, steek je kaart in de machine en haal de hendel over. Ja kan kiezen tussen een proefmaatje of een volwaardige pint. Het verschuldigde bedrag gaat automatisch van je kaart af. Voor wie verschillende bieren wil proeven is de mogelijkheid van de proefmaatje een echte plus.

De bieren die beschikbaar zijn, wisselen regelmatig en gaan van lokale brouwerijen tot geïmporteerde bieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content