Gastronomie en kerstsfeer in Duinkerke

Voor een stukje onvervalste kerst- en wintersfeer reist u de komende weken naar Duinkerke.

Duinkerke is dé bestemming voor een gastronomische uitstap. De goede prijs/kwaliteit verhouding en het grote aantal kwaliteitsrestaurants vormen een sterke troef.

Heel wat restaurants zijn opgenomen in bekende gastronomische gidsen. In de Gault et Millau gids 2011 zijn recentelijk restaurant l’Estouffade en l’Atelier de Steff, beide in Duinkerke, toegevoegd.

Tevens in het centrum van Duinkerke ligt restaurant S gelegen (tevens in Gault et Millau) met een moderne keuken waar de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken wordt gegund.

Er zijn ook veel goede restaurants met een eerlijke keuken en dito prijs zonder vermelding in de bekende gastronomische gidsen. Een goed restaurant is Le Corsaire waarvan de Duinkerkse chef zijn sporen heeft verdiend bij de Ritz. Het unieke uitzicht op de jachthaven van Duinkerke krijgt men er gratis bij.

Voor de echte typische lokale keuken gaat u naar ‘Au petit pierre‘, bekend om zijn Vlaamse gerechten zoals waterzoi, joues de morue en crème brûlée à la chicorée.

Wandelt u door het centrum van Duinkerke dan komt u beslist in de levendige rue de l’amiral Ronarch met zijn oesterbar en wijnbar, zijn typische brasseries waar u de tripes en frites maison au gras de boeuf kan proeven.

Houdt u van mosselen dan moet u zeker naar Le Moule Rit waar de Duinkerkse mosselen op maar liefst zestig verschillende wijzen worden bereid.

Kerstsfeer opsnuiven

In de aanloop naar Kerst en Nieuwjaar is er nog meer reden om Duinkerke te bezoeken. De hele maand december zijn er talloze evenementen die de stad in een unieke kerstsfeer dompelen.

Van 11 tot 24 december is er een Kerstmarkt en voor de kinderen worden er tijdens het weekend kerstverhalen verteld met muzikale begeleiding in het stadhuis van Duinkerke. De kerstsfeer kunt u beleven tijdens een koetsrit of op de sneeuwpiste aan het stadhuis waar kinderen en volwassenen veel plezier beleven aan de afdaling met een slee.

Op zaterdag 18 december is er een lasershow naar aanleiding van de komst van de kerstman en op 24 december wordt Duinkerke een magische stad met lichtjes, guirlandes, confetti en vuurwerk.

Informatie Office de Tourisme de Dunkerque Dunes de Flandre

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content