Ga naar ‘Game of Thrones’ in Kroatië

© iStockphoto

Droomt u er wel eens van de schandelijke voetsporen van Cersei te volgen, in de troonzaal van Daenerys te zitten of een coup te plannen in de tuinen van de Red Keep? Ga dan naar Kroatië. Daar werden veel scènes van de populaire serie ‘Game of Thrones’ opgenomen.

1. Dubrovnik, met zijn dertiende-eeuwse stadsmuren, figureerde als King’s Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken.

2. Het Paleis van Diocletianus in Split was 1700 jaar geleden de schuilplaats van de Romeinse keizer Diocletianus. In Game of Thrones traint Daenerys haar drie draken in de kelders van het paleis.

3. Het middeleeuwse fort Klis, iets ten noorden van Split, is in de serie het decor voor Meereen, de slavenstad waar Daenerys de slavenhandelaars ten val brengt.

4. In de prachtige tuinen van het Arboretum van Trsteno herken je de Red Keep, waar Tyrion, Lord Varys en Margaery Tyrell plannen smeden om een coup te plegen.

5. Bij fort Lovrijenac, dat ligt op een 37 meter hoge klif buiten de stadsmuren van Dubrovnik, vindt de slag bij Blackwater plaats, waarbij Stannis Baratheon probeert King’s Landing aan te vallen en Joffrey van de troon te stoten.

6. Het eiland Lokrum is een natuurreservaat bij Dubrovnik waarin een soort miniatuur-Dode Zee ligt. In de serie is het de stad Qarth, waar Daenerys de Spice King bezoekt. (MS)

Meer plaatsen die moet zien in Kroatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content