Frankrijk voor rustzoekers

La douce France staat synoniem voor genieten. Zelfs in de drukte van de hoofdstad.

Zin om je te laten verwennen? Ga dan kuren bij de buren, in de ongerepte natuur van Bretagne. De streek staat aan de wieg van de thalassotherapie: een behandeling met verrijkt zeewater, die een weldadig effect uitoefent op huidproblemen, pijnlijke gewrichten en spieren. Al in 1899 opende het eerste moderne kuuroord zijn deuren in het Bretoense kuststadje Roscoff.

Ondertussen telt Bretagne dertien erkende thalassotherapiecentra, waaronder Les Thermes Marins in Saint-Malo. Het luxueuze complex maakt deel uit van het viersterrenhotel Le Grand Hôtel des Thermes, met zeezicht en gastronomisch restaurant, en heeft acht zwembaden, zestien spacabines en talloze hydro- en kinesitherapiecabines.

Er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan al dat welzijn. Voor een dag in de spa, inclusief drie behandelingen, een lunch en toegang tot de sauna, hammam en het zwembad telt u minstens 187 euro neer. Hou daarom zeker de gunstige last minute deals op de website van het hotel in het oog.

De boom in

Voor champagne op niveau moet je in Verzy (Marne) zijn. De Perching Bar bevindt zich 5m hoog, in een luxueuze houten boomhut in het natuurpark Arboxygène, en biedt een uitzonderlijk uitzicht over de Champagnestreek.

Op de kaart vind je een ruime keuze aan champagnes van bekende huizen en kleinere, locale champagneboeren. Je kunt er ook een hapje eten, maar uitsluitend na reservering.

De Perching Bar is alle dagen open van juni tot september. Toegang kost 15 euro, inclusief een glas champagne.

Groene oase

Ontsnap aan de drukte van de hoofdstad in een van deze parken:

1. Jardin de Luxembourg (metro Luxembourg)

2. Promenade Plantée (metro Bastille)

3. Parc des Buttes-Chaumont (metro Buttes-Chaumont)

4. Jardin des Plantes (metro Gare d’Austerlitz)

5. Parc Monceau (metro Monceau)

Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content