Frankrijk voor kinderen en hun ouders

© Centerparcs

Een ecopark, vierdaags festival of avontuurlijke trektocht. Frankrijk heeft alle troeven voor een geslaagde vakantie met kinderen.

Je hoeft er niet per se voor naar Frankrijk, je vindt ook Center Parcs locaties in België, Nederland en Duitsland, maar wie een gloednieuw en prachtig gelegen Center Parcs wil beleven, gaat naar de bosrijke omgeving van Moselle-Lorraine, op ongeveer 4 uur rijden van Brussel.

Daar opende in mei 2010 Domaine des Trois Fôrets. Het wondermooie domein vergde een investering van 250 miljoen euro in een natuurgebied van 435 ha.

Op het terrein wordt volop de eco-kaart getrokken: het World Wildlife Fund zat mee aan de tekentafel, er is gewerkt met milieuvriendelijke materialen en de CO2-voetafdruk van het park wordt onder meer via een biomassa-warmtecentrale onder controle gehouden.

De Belg Jean Henkens is al twintig jaar de ‘huisbioloog’ van Center Parcs en creëerde in Le Domaine des Trois Fôrets een vakantiebiotoop waarin het tropische groen centraal staat.

Kindvriendelijk is de omgeving alleszins: het grotendeels autovrije park is een heus fietsparadijs (er kunnen fietsen in allerlei maten gehuurd worden, ook met kinderzitjes). Verder is er de Aqua Mundo, een zwembad-overstijgende ervaring, met glijbanen en golfslagbaden in een tropische setting.

Er zijn speeltuinen, een kinderboerderij en voor tieners een avonturenpark. Wie een verblijf boekt, bestudeert best op voorhand het ruime aanbod kinderactiviteiten.

Ju, paardje

Ontdek Les Deux-Sèvres met paard en kar. Na een initiatiecursus volg je een vastgelegd parcours in het tempo van je paard langs de Sèvre, nabij Nantes, of langs de Thouet, in het westen van het departement.

De woonwagen is geschikt voor vier tot vijf personen en voorzien van alle basiscomfort: een keukenhoek, twee dubbele bedden en een chemisch toilet. ’s Avonds hou je halt op een toegewezen, omheinde plaats in de open natuur voorzien van een waterbevoorradingspunt en een douche.

Vanaf 263 euro voor twee dagen en 696 euro voor zeven dagen.

Informatie: www.vacances-marais-poitevin.net

Ideeënfestival

Het internationale festival Idéklic (13 – 16 juli) in Moirans-en-Montagne zet kinderen op de eerste plaats. Vijftig workshop en bijna evenveel straatvoorstellingen en exposities zorgen voor een gevuld en gevarieerd programma. In de ‘ideeënbrouwerij’ worden de kinderen en hun ouders uitgenodigd om samen te filosoferen.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content