Frankrijk voor cultuurfanaten

Cultuurfanaten komen deze zomer ogen en oren te kort. Een kleine greep uit een onmetelijk groot aanbod.

Van juni tot september staat Normandië in het teken van het impressionisme. Een selectie uit het aanbod van het culturele festival:

1. Expo Une ville pour l’Impressionisme: Monet, Pissarro et Gauguin à Rouen in het Museum voor Schone Kunsten in Rouen. De kathedraal wordt ’s avonds ondergedompeld in de kleuren van Monet.

2. Les Musicals is een reeks van 25 concerten in de open lucht met muziek van tijdgenoten van de impressionisten, zoals Satie en Debussy.

3. Degas en Signac staan centraal in het Musée Malgraux, eigenaar van de grootste collectie impressionisten buiten Parijs.

Het volledige programma: Normandie Impressioniste

Kunsttempel

Wie deze zomer de auto neemt naar het zuiden, kan de drukte van het weekend vermijden door halt te houden in het mekka van de hedendaagse kunst : Metz. De Noord-Franse stad is de thuishaven van het nieuwe Centre Pompidou-Metz, een bijhuis van het Parijse museum voor moderne kunst.

De eerste expo is alvast een schot in de roos: Chefs-d’oeuvres? verzamelt tot 25 oktober de belangrijkste grootmeesters van de moderne kunst onder één dak. De indrukwekkende architectuur is van de Japanner Shigeru Ban en zijn Franse collega Jean de Gastines.

Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content