Frankrijk stelt avondklok in bij stranden Bretoense badplaats Quiberon

Quiberon © Getty

De autoriteiten hebben een avondklok ingesteld voor stranden in de Bretoense badplaats Quiberon aan de Atlantische kust, nadat vorige week een groot aantal coronabesmettingen was vastgesteld.

Ook parken en tuinen gaan ’s nachts dicht om grote bijeenkomsten van met name jongeren te voorkomen, zei een functionaris van de regionale regering. Overheden in heel Frankrijk zijn op hun hoede als mensen door het land reizen voor zomervakanties. Risico’s op nieuwe uitbraken nemen daardoor toe, aangezien de naleving van regels voor het houden van sociale afstand afneemt.

Mondmaskers

Vorige week werden mondkapjes in Frankrijk verplicht in alle afgesloten openbare ruimtes, en de regering waarschuwde dat lokale lockdowns mogelijk opnieuw nodig zouden zijn. Quiberon, een pittoresk schiereiland dat populair is bij gezinnen, registreerde afgelopen dinsdag zijn eerste coronageval en het aantal is nu al gestegen tot 54.

De burgemeester heeft mondmaskers op openluchtmarkten en in drukke straten verplicht gesteld. Gezien de snel ontwikkelende situatie is nu ook een decreet uitgevaardigd om stranden, parken en openbare tuinen van 21.00 uur tot 07.00 uur te sluiten.

Nieuwe besmettingen

In de Normandische badplaats Le Touquet- Paris Plage is vanaf zaterdag het dragen van een mondmasker in de straten van het centrum verplicht, zo maakte burgemeester Daniel Fasquelle maandag bekend.

Frankrijk, waar 30.192 mensen aan COVID-19 overleden, registreert momenteel landelijk meer dan duizend nieuwe besmettingen per dag, aldus de gezondheidsautoriteiten vrijdag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content