Uit cijfers van Belvilla, een bedrijf gespecialiseerd in verhuur van vakantiewoningen, blijkt dat Frankrijk ook deze zomer de absolute nummer één reisbestemming blijft. Frankrijk wordt nog nadrukkelijker koploper met 28,24 % van de boekingen in vergelijking met de 24,39 % van 2011.

Onze zuiderburen staan met grote voorsprong op die eerste plaats, want België haalt als bestemming de nummer twee van de ranglijst met maar liefst 17,09 % van de boekingen voor een verblijf in een vakantiewoning tijdens de maanden juli en augustus.

Voorts zitten in de cijfers van Belvilla geen grote verrassingen, maar kunnen we veeleer van een constante spreken met een duidelijke belangstelling voor de Zuid-Europese landen. Italië staat op plaats drie en Spanje op plaats vijf met respectievelijk 14,57 % (+ 1,92%) en 8,44 % (+ 0,65 %) van de boekingen. Tussen de beide mediterrane landen staat Duitsland op plaats vier met 11,08 % en ook dat is een vaste waarde gezien het vrij lichte verlies van -0,81 % tegenover 2011. Tenslotte toont Nederland met zijn zesde plaats en met 6,40 % dat de dichtbij huis bestemmingen zich makkelijk kunnen handhaven op ranglijst.

Belvilla noteert ook dat ruim 20 % van de boekingen voor de zomervakantie de afgelopen zes weken is vastgelegd. Uit andere onderzoeken blijkt ook dat veel Belgen nog steeds niet hebben geboekt en dat in afwachting van super deals. Ook de weersvoorspelling zou in belangrijke mate het laat boeken beïnvloeden. In dit verband adviseert Belvilla om niet te lang te wachten en dit om teleurstelling te vermijden. (KS)

Uit cijfers van Belvilla, een bedrijf gespecialiseerd in verhuur van vakantiewoningen, blijkt dat Frankrijk ook deze zomer de absolute nummer één reisbestemming blijft. Frankrijk wordt nog nadrukkelijker koploper met 28,24 % van de boekingen in vergelijking met de 24,39 % van 2011. Onze zuiderburen staan met grote voorsprong op die eerste plaats, want België haalt als bestemming de nummer twee van de ranglijst met maar liefst 17,09 % van de boekingen voor een verblijf in een vakantiewoning tijdens de maanden juli en augustus. Voorts zitten in de cijfers van Belvilla geen grote verrassingen, maar kunnen we veeleer van een constante spreken met een duidelijke belangstelling voor de Zuid-Europese landen. Italië staat op plaats drie en Spanje op plaats vijf met respectievelijk 14,57 % (+ 1,92%) en 8,44 % (+ 0,65 %) van de boekingen. Tussen de beide mediterrane landen staat Duitsland op plaats vier met 11,08 % en ook dat is een vaste waarde gezien het vrij lichte verlies van -0,81 % tegenover 2011. Tenslotte toont Nederland met zijn zesde plaats en met 6,40 % dat de dichtbij huis bestemmingen zich makkelijk kunnen handhaven op ranglijst. Belvilla noteert ook dat ruim 20 % van de boekingen voor de zomervakantie de afgelopen zes weken is vastgelegd. Uit andere onderzoeken blijkt ook dat veel Belgen nog steeds niet hebben geboekt en dat in afwachting van super deals. Ook de weersvoorspelling zou in belangrijke mate het laat boeken beïnvloeden. In dit verband adviseert Belvilla om niet te lang te wachten en dit om teleurstelling te vermijden. (KS)