Fotomuseum toont portretten “De Naaktkalender”

Van 25 november tot 4 januari loopt er in het Fotomuseum van de provincie Antwerpen een tijdelijke tentoonstelling met foto’s uit het VRT-programma ‘De Naaktkalender’.

Daarin poseren organisaties in hun blootje voor de lens van een topfotograaf om een goed doel te steunen. Het Fotomuseum zal uit de 120 beelden een selectie maken van 40. Elke deelnemende groep komt aan bod.

Aan het programma werkten fotografen mee als Daniel Dedave en Henk Van Cauwenbergh. Ze maakten opnames van onder andere de Antwerpse snorrenclub en de verpleegsters van het UZ in Jette. Op 24 november zendt de VRT de finale van het programma uit en wordt bekendgemaakt welke naaktkalender effectief gedrukt en verkocht zal worden.

Die dag opent de tentoonstelling in Antwerpen in avant-première. Volgens Christophe Ruys, directeur van het Antwerpse Fotomuseum, is het programma zeer respectvol gemaakt en raakte hij daardoor gecharmeerd. Hij juicht verder toe dat fotografie gebruikt wordt al sociaal medium, door de koppeling van de foto’s aan een goed doel.

Informatie
Fotomuseum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content