Fotofestival opent toeristisch seizoen Knokke Heist

Het Internationaal Fotofestival is weer geland in Knokke-Heist en trapt zo het toeristisch seizoen af. Het evenement opent zondag 30 maart de deuren.

De buitententoonstelling “Haute Africa” moet het hoogtepunt worden van festival, dat duurt tot 9 juni.

Voor dit festival zijn er zes tentoonstellingen opgemaakt. Een van de opmerkelijkste is “Haute Africa”, waar internationale topkunstenaars en fotografen zoals Martin Parr, Wangechi Mutu, Zanele Muholi, Viviane Sassen, Jodi Bieber en nog vele anderen via de Afrikaanse kledingcultuur een alternatieve blik op het continent bieden.

Boek

Er hangt ook een boek aan vast, met nog meer beelden. Hierin wordt geduid dat de tentoonstelling niet draait om het geografische, maar wel om haute couture, iets dat niet altijd geassocieerd wordt met dit continent.

In het epicentrum, Cultuurcentrum Scharpoord, is werk te zien onder de noemer “Unknown Masterpieces”. Met deze tentoonstelling krijgt het publiek een staalkaart te zien van de beste actuele Belgische fotografische praktijken. Fotoreeksen die het meer dan waard zijn om getoond te worden.

World Press Photo 2014

Gewoontegetrouw wordt het festival vanaf 11 mei verrijkt met de World Press Photo 2014, de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijd voor professionele persfotografie ter wereld.

Vorig jaar pakte het fotofestival uit met een internationale award Pixsea. Dit jaar slaan de organisatie zoals gemeld een jaar over, want de Pixsea moet een tweejaarlijkse award worden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content