"Toeristen, ga weg! ! ! Jullie maken dit gebied kapot! ", zo staat op een vlugschrift dat volgens de krant op muren in Venetië werd aangeplakt, ook aan een van de oudste kerken van de stad, de San Giovanni in Bragora. Het is onduidelijk wie achter de stunt zit. Velen zijn de horden toeristen beu die op de Piazza San Marco rondhangen, die bruggen blokkeren en die steegjes doen vollopen.

De autoriteiten breken hun hoofd over manieren om de toeloop van toeristen beter aan te pakken. Zo kunnen de plaatselijke bewoners sinds juni aparte toegangen gebruiken tot de waterbussen van de stad, de "vaporetti". Op die manier vermijden ze de toeristen en kunnen ze sneller aan boord van de boten gaan. (Belga)

"Toeristen, ga weg! ! ! Jullie maken dit gebied kapot! ", zo staat op een vlugschrift dat volgens de krant op muren in Venetië werd aangeplakt, ook aan een van de oudste kerken van de stad, de San Giovanni in Bragora. Het is onduidelijk wie achter de stunt zit. Velen zijn de horden toeristen beu die op de Piazza San Marco rondhangen, die bruggen blokkeren en die steegjes doen vollopen. De autoriteiten breken hun hoofd over manieren om de toeloop van toeristen beter aan te pakken. Zo kunnen de plaatselijke bewoners sinds juni aparte toegangen gebruiken tot de waterbussen van de stad, de "vaporetti". Op die manier vermijden ze de toeristen en kunnen ze sneller aan boord van de boten gaan. (Belga)