Deze calculator laat de bezoekers toe hun eigen koolstof voetafdruk te berekenen per kamer per nacht vanaf het moment dat ze hun kamer hebben geboekt. Tijdens een verblijf in een hotel wordt de meeste koolstofdioxide geproduceerd door het gebruik van elektriciteit, verwarming, water en afval.

In één nacht wordt gemiddeld tussen de 10 en 30 kilogram koolstofdioxide uitgestoten en dat staat gelijk aan een ritje in een dieselauto van 60 tot 180 kilometer.

Met de calculator hoopt het hotel meer informatie over de impact op het milieu te verkrijgen zodat het hotel in de kamer nog meer milieuvriendelijke maarregelen kan nemen.

Informatie

Klaus K Hotel

Ecompter

Maaike Schwering

Deze calculator laat de bezoekers toe hun eigen koolstof voetafdruk te berekenen per kamer per nacht vanaf het moment dat ze hun kamer hebben geboekt. Tijdens een verblijf in een hotel wordt de meeste koolstofdioxide geproduceerd door het gebruik van elektriciteit, verwarming, water en afval. In één nacht wordt gemiddeld tussen de 10 en 30 kilogram koolstofdioxide uitgestoten en dat staat gelijk aan een ritje in een dieselauto van 60 tot 180 kilometer. Met de calculator hoopt het hotel meer informatie over de impact op het milieu te verkrijgen zodat het hotel in de kamer nog meer milieuvriendelijke maarregelen kan nemen. InformatieKlaus K HotelEcompter Maaike Schwering