Fiji is bij ons vooral gekend als een tropisch paradijs. De website destinationfiji.org wil toeristen echter duidelijk maken dat achter die natuurpracht de lokale bevolking onderdrukt wordt. De website is opgericht door de International Trade Union Confederation, 's werelds grootste vereniging van vakbonden, in samenwerking met vakbonden in Australië en Nieuw-Zeeland. Uit die landen komen immers de meeste toeristen naar Fiji. De website klaagt de schending van mensenrechten door de autoriteiten van de eilandengroep in de Stille Oceaan aan.

'U dacht dat Fiji een paradijs was? Mis. Sinds de militaire dictatuur onder leiding van commodore Frank Bainimarama in 2006 de macht greep, worden de rechten van mensen en arbeiders met de voeten getreden. Bijna twee derde van de actieve bevolking leeft onder de armoedegrens, veel arbeiders verdienen minder dan drie dollar per uur en wie kritiek geeft op het regime wordt bedreigd en aangevallen', zo luidt het op de website.

De regering van Fiji heeft het initiatief al veroordeeld. Ze beschuldigt de vakbonden ervan de belangrijkste bron van inkomsten voor het land, het toerisme, te ondermijnen en op die manier de jobs van mensen in gevaar brengen in plaats van ze te beschermen.

Fiji is bij ons vooral gekend als een tropisch paradijs. De website destinationfiji.org wil toeristen echter duidelijk maken dat achter die natuurpracht de lokale bevolking onderdrukt wordt. De website is opgericht door de International Trade Union Confederation, 's werelds grootste vereniging van vakbonden, in samenwerking met vakbonden in Australië en Nieuw-Zeeland. Uit die landen komen immers de meeste toeristen naar Fiji. De website klaagt de schending van mensenrechten door de autoriteiten van de eilandengroep in de Stille Oceaan aan. 'U dacht dat Fiji een paradijs was? Mis. Sinds de militaire dictatuur onder leiding van commodore Frank Bainimarama in 2006 de macht greep, worden de rechten van mensen en arbeiders met de voeten getreden. Bijna twee derde van de actieve bevolking leeft onder de armoedegrens, veel arbeiders verdienen minder dan drie dollar per uur en wie kritiek geeft op het regime wordt bedreigd en aangevallen', zo luidt het op de website. De regering van Fiji heeft het initiatief al veroordeeld. Ze beschuldigt de vakbonden ervan de belangrijkste bron van inkomsten voor het land, het toerisme, te ondermijnen en op die manier de jobs van mensen in gevaar brengen in plaats van ze te beschermen.