Het nieuwe museum zal echter niet, zoals oorspronkelijk gepland, gebouwd worden op de Zürichberg, vlakbij de hoofdzetel van de FIFA. Het nieuwe project wordt ondergebracht in een bestaand gebouw, namelijk het Haus zur Enge in Zürich-Enge.

FIFA-voorzitter Joseph S. Blatter lanceerde donderdagmorgen het project. "Jullie zien hier een erg gelukkige voorzitter in dit gebouw", verklaarde Blatter, die benadrukte dat de museumplannen bewijzen dat de FIFA Zürich trouw blijft. "Momenteel is dit nog een bouwwerf, maar binnenkort zal dit een ontmoetingsplaats zijn voor het voetbal en zijn miljoenen fans overal ter wereld. Vandaag is een grote dag voor mij persoonlijk en voor de FIFA."

Blatter en Jérome Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, ondertekenden het huurcontract op 11 april. De overeenkomst is 40 jaar geldig.

In het museum is er onder andere plaats voor een eregalerij, driedimensionale weergaves en interactieve spellen. Verschillende tentoonstellingen zullen aandacht geven aan de sociale programma's van de FIFA, de promotie en ontwikkeling van het voetbal, fair play en het Football for Hope-programma.

Daarnaast zal het museum ook dienen als ontmoetingsplaats en zullen er awards uitgereikt en mediaconferenties georganiseerd worden. (Belga/MS)

Het nieuwe museum zal echter niet, zoals oorspronkelijk gepland, gebouwd worden op de Zürichberg, vlakbij de hoofdzetel van de FIFA. Het nieuwe project wordt ondergebracht in een bestaand gebouw, namelijk het Haus zur Enge in Zürich-Enge. FIFA-voorzitter Joseph S. Blatter lanceerde donderdagmorgen het project. "Jullie zien hier een erg gelukkige voorzitter in dit gebouw", verklaarde Blatter, die benadrukte dat de museumplannen bewijzen dat de FIFA Zürich trouw blijft. "Momenteel is dit nog een bouwwerf, maar binnenkort zal dit een ontmoetingsplaats zijn voor het voetbal en zijn miljoenen fans overal ter wereld. Vandaag is een grote dag voor mij persoonlijk en voor de FIFA." Blatter en Jérome Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, ondertekenden het huurcontract op 11 april. De overeenkomst is 40 jaar geldig. In het museum is er onder andere plaats voor een eregalerij, driedimensionale weergaves en interactieve spellen. Verschillende tentoonstellingen zullen aandacht geven aan de sociale programma's van de FIFA, de promotie en ontwikkeling van het voetbal, fair play en het Football for Hope-programma. Daarnaast zal het museum ook dienen als ontmoetingsplaats en zullen er awards uitgereikt en mediaconferenties georganiseerd worden. (Belga/MS)